Πέτσας: Ανακοινώσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου – Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ

Λιανεμπόριο: Ανακοινώσεις για το άνοιγμα ίσως και αύριο – Αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για τον άνοιγμα του  λιανεμπορίου, θα μιλήσει ίσως και αύριο ο Στέλιος Πέτσας.  Οι ανακοινώσεις ίσως γίνουν  αύριο ,αλλά μπορεί να μετατεθούν  για Παρασκευή ‘η και Σάββατο σύμφωνα με δήλωση που έκανε την Τετάρτη  ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ  και αναφέρθηκε στο ασφαλές άνοιγμα οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων και  έκανε λόγο για πολύ δύσκολη εξίσωση, λέγοντας πως “έχουμε μια πτώση των δεικτών για εισαγωγές στα νοσοκομεία, σε ΜΕΘ και σε κρούσματα αλλά όχι ακόμα ικανοποιητική. Μας απασχολεί, όμως, και η κινητικότητα που είναι αυξημένη κατά 20-25% σε σχέση με το πρώτο lockdown”.

Ωραρίου και άνοιγμα του λιανεμπορίου

Το ενδεχόμενο να υπάρξει δυνατότητα μετακίνησης από νομό σε νομό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου απέκλεισε ο κ. Πέτσας. Όσο για  το ωράριο των καταστημάτων, δήλωσε πως   εξαρτάται από το άνοιγμα λιανεμπορίου. “Εφόσον ανοίξει, θα υπάρξει μια επέκταση του ωραρίου” είπε, και εξήγησε ότι θα υπάρξει μια προσαρμογή και στο ωράριο της βραδινής κυκλοφορίας όταν ανοίξει το λιανεμπόριο, εφόσον  τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά για πιο πολλές ώρες, έτσι ώστε να αποφύγουμε  τον συγχρωτισμό.

Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ αντί για 9

Δείτε επίσης : Eμβολιασμός Ελλάδα: Δείτε την διαδικασία βήμα βήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει  η  απαγόρευση κυκλοφορίας και να επεκταθεί  για περίπου μία ώρα, από τις 9 το βράδυ στις 10 έτσι ώστε να παραμένουν τα καταστήματα πιο πολλές ώρες ανοιχτά ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός και παράλληλα να έχουν ένα  διάστημα οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στο σπίτι του πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ίσως αυτό  δεν θα ισχύσει για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά τα sms θα ισχύσουν κανονικά για τις γιορτές.

Ο κύριος Πέτσας παρέπεμψε στις νέες ανακοινώσεις που θα γίνουν, για τις επισκέψεις στα σπίτια για παραμονές κι ανήμερα των εορτών λέγοντας: “Είναι πολύ σημαντικό τώρα που έχουμε μια αχτίδα φωτός μπροστά μας με το εμβόλιο, να καταπολεμήσουμε αυτή την κόπωση” σημείωσε.

Ποια είναι τα  καταστήματα που  θα ανοίξουν

Θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα καταστήματα παιχνιδιών, τα μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία στην περίπτωση που οι ειδικοί συμφωνήσουν στην άρση του lockdown για τις  14 Δεκεμβρίου.  “Όλα τα σενάρια για το λιανεμπόριο είναι ανοιχτά

Οι λοιμωξιολόγοι από την πλευρά τους λένε πως το άνοιγμα της αγορά θα πρέπει να είναι τέτοιο έτσι ώστε να μην αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την κινητικότητα, για να μην υπάρχει ο κίνδυνος της αύξησης των κρουσμάτων. Μιλώντας στο Mega ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος κάλει τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας και πρόσθεσε. “Η πολιτεία θα πρέπει να ανοίξει την οικονομία με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή αύξηση της κινητικότητας”.

Close