Λοιμωξιολόγοι : Να ανοίξουν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Επιφυλάξεις  εκφράστηκαν για το άνοιγμά των σχολείων σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των  σχολείων μετά από τις  τους στις 11 Ιανουαρίου. Οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν να ανοίξουν μόνο νηπιαγωγεία και  δημοτικά σχολεία με πολύ αυστηρά μέτρα.

Δείτε επίσης : Σχολεία:11 Ιανουαρίου ανοίγουν παιδικοί σταθμοί,νήπια και δημοτικά

Οι ειδικοί δεν συναινούν στη διά ζώσης επανεκκίνηση της εκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια σύμφωνα με το topnews.gr την 11η Ιανουαρίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα επανεξεταστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα συζητηθεί το θέμα για άνοιγμα της 3ης Λυκείου.

Στην πορεία και με βάση πάντα τα επιδημιολογικά δεδομένα θα συζητηθεί το άνοιγμα των Γυμνασίων και της 2ας και 3ης Λυκείου.

Το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων περιλαμβάνει τη διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά και τη δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό.

Ακόμα, το υπουργείο Παιδείας εισηγείται σε περιπτώσεις σχολείων που έχουν δεύτερη είσοδο να ανοίξει και αυτή προκειμένου να διοχετεύονται οι μαθητές από πολλές εισόδους στο σχολικό κτίριο και να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Ταυτόχρονα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

Close