Μάκης Βορίδης :  Ο χημικός ευνουχισμός για τους παιδοβιαστές είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί

Βορίδης για τους παιδοβιαστές: «Είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί» ο χημικός ευνουχισμός

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι παιδόφιλοι είναι άνθρωποι που λόγω ακριβώς του διεστραμμένου πάθους του, δεν αναμορφώνονται, οπότε σε περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, τα ισόβια θα πρέπει να είναι ισόβια, έκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε δηλώσεις στο Πρώτο Πρόγραμμα και με αφορμή τη συζήτηση περί χημικού ευνουχισμού -μέτρο που εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού- είπε πως είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.

Στην αρχή της συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βορίδης έθεσε ερωτήματα σχετικά με την υφ’ όρων απόλυση: «Έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, έχει νόημα ο κατά συρροή δολοφόνος να αποφυλακίζεται με όρους; Δηλαδή, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τελέσει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ανθρωποκτονίες, θα τον βγάλουμε από την φυλακή;» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης : Γιώργος Πιλίδης : Τιμωρήθηκε γιατί είπε την αλήθεια  Σ@ξουαλικά σκάνδαλα στην Πάλη καταγγέλλει η δικηγόρος του

Και αναφερόμενος στους παιδόφιλους, τόνισε πως «υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να το κάνει όλο, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις ούτε τίποτα. Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους».

Σημείωσε πάντως ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης στην υφ’ όρων απόλυση, προσέθεσε προϋποθέσεις, στοιχεία που αφορούν στην επικινδυνότητα του δράστη, το κατά πόσον έχει αναμορφωθεί, στοιχεία της προσωπικότητάς του, τον κίνδυνο τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. «Αρα λοιπόν», συμπλήρωσε, «το βλέπει και από αυτή την σκοπιά, το συγκεκριμένο διοικητικό όργανο που κρίνει αυτή την απόλυση».

Δείτε επίσης : Κολωνός Πατέρας 36χρονου: Αν έγινε αυτό που ψυλλιάζομαι, εγώ θα πάω στο νεκροταφείο

Ομοίως υπογράμμισε πως είναι σωστές οι ποινές που προβλέπονται ειδικά για τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία και αξιοπρέπεια- αλλά και σε μια σειρά άλλων αδικημάτων- με τις αναθεωρήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον Ποινικό Κώδικα.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια», επανέλαβε ο υπουργός. «Αν έχεις έναν τρομοκράτη ο οποίος έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους και ουδέποτε έχει μεταμεληθεί, αυτός γιατί δεν πρέπει να εκτίσει ισόβια, να μείνει όλη του τη ζωή στη φυλακή;» διερωτηθηκε. Και ερωτηθείς αν κάτι τέτοιο είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να θεσμοθετηθεί, είπε: «Η απαίτηση της κοινωνίας για μια προσήκουσα ποινή και καθώς ανοίγει στο δημόσιο διάλογο αυτή η συζήτηση, θεωρώ ότι θα δημιουργήσει και σκέψεις και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ποια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί».

Οσον αφορά τον χημικό ευνουχισμό -ως μέτρο τιμωρίας των παιδόφιλων/παιδεραστών- ο Μάκης Βορίδης εκτίμησε σύμφωνα με το voria.gr πως θα μπορούσε να αποτελέσει έναν μηχανισμό ποινικής συνδιαλλαγής. Οπως είπε, εφαρμόζεται σε χώρες του εξωτερικού ως μέτρο ασφαλείας της κοινωνίας, σε περίπτωση που ο παραβάτης συναινέσει σε αυτό το μέτρο προκειμένου να βγει από την φυλακή, χωρίς να έχει εκτίσει το σύνολο της ποινής του.

Δείτε επίσης : Πετράλωνα : Πες τα, εσάς θα βάλουν σε ίδρυμα Ανατριχιάζουν οι καταγγελίες για την μητέρα

«Δηλαδή να του πεις ότι για να σε βγάλω από την φυλακή αφού εκτίσεις την ποινή σου, για παράδειγμα, 20 χρόνια, θα αποκτήσεις δικαίωμα υφ’ όρων απόλυσης αφού εκτίσεις πραγματικά τα 6 χρόνια, αλλά στα έξι για να αποκτήσεις αυτό το δικαίωμα θα έχεις αποδεχθεί αυτή την ιατρική πράξη πάνω σου», εξήγησε, ενώ ερωτηθείς αν θα ήταν δεκτικός σε κάτι τέτοιο, ο κ. Βορίδης απάντησε πως «είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

 

Close