Μάσκες στα σχολεία: Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι το διασκέδασαν(βίντεο -φώτο)

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε με παρατράγουδα στα σχολειά  αφού κάποιοι γονείς προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν   κατά της μάσκας.

Σε πολλά σχολεία της χώρας  χτύπησε το πρώτο κουδούνι  με ευτράπελα καθώς υπήρξαν γονείς που δεν άφησαν τα παιδιά τους να φορέσουν μάσκα.

Φυσικά σε αυτούς τους γονείς και στα παιδιά δεν άνοιξε η πόρτα του σχολείου καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική.

Δείτε επίσης : Εμβόλιο της AstraZeneca: Εθελοντής για το εμβόλιο του κορονοϊού ανέβασε 39 πυρετό υπέφερε από ρίγη και πονοκεφάλους

Σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας υπήρξαν περιστατικά οπού  γονείς δεν πήγαν τα παιδιά τους την πρώτη μέρα του σχολείου. Υπήρχαν όμως και εκείνοι που βοήθησαν τα παιδιά τους να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Μάσκες στα σχολεία: Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι το διασκέδασαν(βίντεο -φώτο) Μάσκες στα σχολεία: Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι το διασκέδασαν(βίντεο -φώτο)

Στην Πάτρα σύμφωνα με το tempo24.gr στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζεται το 55ο Δημοτικό Σχολείο, ανήλικος μαθητής συνοδευόμενος από τον γονιό του έφτασε χωρίς μάσκα και δεν του επετράπη η είσοδος.

Στο 55ο Δημοτικό σχολείο Πάτρας χαρακτηριστικά, όπου βρέθηκε η κάμερα του MEGA, ένας γονιός μίλησε αναφορικά με την απόφασή του να μη φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Όπως είπε, «φυσικά και δεν θέλω να βάλουν τα παιδιά μου μάσκα. Μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θανάτους η μάσκα, όπως έγινε στην Κίνα. Αποφάσισε η ανέτοιμη και ανέντιμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην αφήσει τα παιδιά να αγιαστούν. Δικαίωμά του μέχρι να λήξει η θητεία του», σημείωσε ο πατέρας.

«Θα συνεχίσω να φέρνω τα παιδιά στο σχολείο και να μην τα δέχεται το σχολείο με βάση την υπουργική απόφαση», πρόσθεσε.

«Μας έχουν πει ψέματα, αναιρούν τα ψέματα. Μας λένε ότι πλέον η μάσκα κάνει καλό. Δεν δίνεται βήμα στους επιστήμονες που λένε ότι η μάσκα δεν κάνει καλό. H άποψη ενός γονέα είναι ελάχιστη μπροστά στην άποψη ειδικών», κατέληξε.

Σε άλλο σχολείο, το 25ο Δημοτικό σχολείο Πατρών δεν επετράπη η είσοδος σε 4 μαθητές που πήγαν χωρίς μάσκα.

 

 

Στην Θεσσαλονίκη σύμφωνα με το GrTimes.gr στο 41ο δημοτικό σχολείο στην Ικτίνου, στο κέντρο της πόλης, μαθητές αλλά και γονείς φορούσαν τις μάσκες τους πριν από την είσοδο τους στο σχολείο.

Μάλιστα πολλοί γονείς τραβούσαν φωτογραφίες τα παιδιά τους, που ποζάρουν με τις μάσκες, σε μια… διαφορετική επιστροφή στα σχολεία, ενώ και οι σέλφι έδιναν και έπαιρναν. Όπως φαίνεται τα παιδιά δείχνουν να το διασκεδάζουν με τις μάσκες.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο ΓΕΛ Θεσσαλονικης, επίσης, στην οδό Ικτίνου.

Μάσκες στα σχολεία: Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι το διασκέδασαν(βίντεο -φώτο)

 

Στη Θεσσαλονίκη βέβαια υπήρξε και ένα περιστατικό με έναν πατέρα που αρνήθηκε να φορέσουν μάσκα τα παιδιά του. Όταν ρωτήθηκε από τον ΣΚΑΙ γιατί απάντησε: «Είμαστε η μοναδική χώρα που γίνεται αυτό, 9 χρονών παιδάκια να τα υποχρεώσουμε να φορέσουν μάσκα».

Είπε ακόμα πως αρκετοί γονείς πήγαν τα παιδιά τους σχολείο χωρίς μάσκα και τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν.

Είπε το γνωστό ότι «αυτοί που λένε να φορούν τα παιδιά μάσκα πριν λίγο καιρό έλεγαν άλλα» και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Επιδημία ή πανδημία; Για πανδημία έπρεπε να σωριαζόμαστε κάτω. Πανδημία όταν λες αυτό εννοείς. Τα παιδιά το πολύ πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο».

Μάλιστα ως ειδικός είπε ακόμα: «σε έναν χρόνο θα δούμε τα άλλα παιδάκια τι συμπτώματα θα εχουν που φορούν μάσκα».

Το ίδιο και στην Κυψέλη όπου η κα Σταυρούλα Κούζουνα μητέρα 5 παιδιών αντιδρά στην μάσκα. Όπως είπε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο.

 

Στην Κρήτη, στο Δημοτικό των Γουρνών, γονείς εμφανίστηκαν με μάσκες – πανό. Έγραψαν πάνω στις μάσκες συνθήματα και δήλωσαν αποφασισμένοι να μην στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο εξαιτίας της χρήσης μάσκας.

Όπως μετέδωσε το cretapost, οι γονείς πήγαν στο δημοτικό των Γουρνών χωρίς τα παιδιά κρατώντας ιατρικές μάσκες στις οποίες είχαν γράψει διάφορα μηνύματα διαμαρτυρίας.

Μάσκες στα σχολεία: Άλλοι έφαγαν πόρτα και άλλοι το διασκέδασαν(βίντεο -φώτο)

 

 

 

 

 

Close