Μεγάλη Προσοχή!! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φαρμακευτικό προϊόν για δερματολογικά προβλήματα

Την ανάκληση της παρτίδας Κ721021 (ημερ. λήξης 02/2021) του φαρμακευτικού προϊόντος Fenivir tinted cream 1% w/w, κατόπιν ενημέρωσης του ΚΑΚ για απόκλιση στην εμφάνιση του προϊόντος (φυσικός διαχωρισμός φάσης), που επηρεάζει αρνητικά την ομοιόμορφη κατανομή της δραστικής ουσίας στην κρέμα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Μεγάλη Προσοχή!! Ο ΕΟΦ ανακαλεί γνωστό φαρμακευτικό προϊόν για δερματολογικά προβλήματα

Σύμφωνα με τον ΚΑΚ, η συγκεκριμένη απόκλιση σχετίζεται με τη σύνθεση του προϊόντος (πιθανόν τηχρωστική ουσία κίτρινο οξείδιο του σιδήρου-Ε172) και μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος κατά τη διάρκεια ζωής του. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση του ΚΑΚ.

Τι είναι το Fenivir tinted cream 1% w/w

To Fenivir Tinted είναι ένα φαρμακευτικό προϊόν που συνδυάζει αποτελεσματική θεραπεία με καλυπτική δράση, καθώς περιέχει χρώμα και μάλιστα στον ίδιο τόνο με το χρώμα του δέρματος για απόλυτη ομοιομορφία.

Η εταιρεία Omega Pharma Hellas A.E. οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Πηγή:  infokids.gr

Close