Μερομήνια 2020 - 2021: Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Μερομήνια 2020 – 2021 : Τι καιρό θα κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ; Τι προβλέπουν τα μερομήνια  για τα Χριστούγεννα και  την Πρωτοχρονιά του 2020-2021;

Έντονες χιονοπτώσεις με διάρκεια αναμένουμε φέτος τον Δεκέμβρη με έντονες χιονοπτώσεις μέχρι και στα πεδινά. Οπότε αναμένουμε Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά λευκά! Αν πέσουν μέσα οι προβλέψεις απο τα μερομήνια .

Θα δούμε χιόνια τα Χριστούγεννα και  την Πρωτοχρονιά;

Δεκέμβριος 2020: Ξεκίνημα με βελτιωμένο καιρό την πρώτη εβδομάδα, ίδιο μοτίβο με λίγα φαινόμενα και τη δεύτερη. Από τα μέσα του μήνα, αναμένεται βαρυχειμωνιά διαρκείας με συνεχόμενες κακοκαιρίες, πολλές βροχές και χιόνια όχι μόνο στα ορεινά. Φτάνοντας, μάλιστα, προς τα Χριστούγεννα χιονοπτώσεις αναμένονται και στα πεδινά και παραθαλάσσια. Πιο έντονα και παρατεταμένα φαινόμενα στο διάστημα 24-29 Δεκεμβρίου.

Δείτε επίσης : Χριστούγεννα: Η συγκινητική διαφήμιση της Disney για φέτος

Ιανουάριος 2021: Κρύος αλλά και βελτιωμένος καιρός στο πρώτο πενθήμερο. Άστατος έως τα μέσα του μήνα με βροχές και διαστήματα με χιόνια στα ορεινά. Πτώση και έντονη κακοκαιρία με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα ή ακόμη και στα πεδινά από 18-23/1. Βελτίωση μετά και νέα κακοκαιρία 27 με 29 Γενάρη.

Τι είναι τα μερομήνια

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Η διαδικασία είναι απλή. Παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου κ.ο.κ.

Τα μερομήνια και η μετεωρολογία

Τα “μερομήνια” αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία, η οποία υποστηρίζει ότι μακροχρόνιες προβλέψεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν. Έχει όμως πολυάριθμους υποστηρικτές ανάμεσα στους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και γενικά τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην ύπαιθρο.

Συχνά, ακόμη και επιστήμονες δείχνουν ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα που βγάζουν τα “μερομήνια”.

Δείτε με ένα κλικ εδώ όλα τα μερομήνια μέχρι το Σεπτέμβριο του 2021

Close