Μητσοτάκης: Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε νέους έως 25 ετών που θα κάνουν το εμβόλιο – Live οι ανακοινώσεις

Live η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους

Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα εκχωρηθούν στους εμβολιασμένους πολίτες διευκολύνσεις, αλλά και το μήνυμα ότι οι ανεμβολίαστοι πολίτες πρέπει να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα, δίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την κυβερνητική σύσκεψη που ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα δοθεί στους εμβολιάσμενους με την πρώτη δόση, νέους έως 25 ετών μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Η κάρτα θα καλύπτει έξοδα σχετικά με ταξίδια, διαμονή σε ξενοδοχεία και εισιτήρια σε χώρους πολιτισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά θα περιγράψει το γενικό περίγραμμα των διευκολύνσεων, οι οποίες αναμένεται να εξειδικευτούν εντός της εβδομάδας από την κυβέρνηση.

Δείτε επίσης : Γλυκά νερά: Στην οικογένεια της Καρολαιν η επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου σύμφωνα με το thetoc.gr  θα μετέχουν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συνεχείς συσκέψεις τόσο μεταξύ των λοιμωξιολόγων όσο και στο Μαξίμου για το ζήτημα των προνομίων, καθώς έπρεπε να υπολογίσουν τον αντίκτυπο που θα έχει προς την κοινωνία μια τέτοια απόφαση και αν η κίνηση αυτή πείσει τελικά όσους ακόμα το σκέφτονται.

Στο Μαξίμου σημειώνουν πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί σε καμιά περίπτωση να εκπέμψει ένα μήνυμα “τιμωρίας” στους ανεμβολίαστους και είναι κάτι το οποίο αναμένεται να τονιστεί από τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς αλλά και από τους ειδικούς. Όπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, οι διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους γίνονται κυρίως για να αποτελέσουν ένα ακόμη κίνητρο προς τους πολίτες εκείνους που ακόμη είναι επιφυλακτικοί για να σπεύσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε επίσης : Προσοχή: Επικίνδυνο νερό για παιδιά και βρέφη  Δείτε σε ποιες πόλεις της Ελλάδας

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές σημείωναν πως το μόνο όπλο απέναντι στον κορονοϊό και τη μετάλλαξη “Δέλτα”, που εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η δημιουργία ενός ισχυρού τείχους ανοσίας. Γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα μηνύματα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, προκειμένου η χώρα το φθινόπωρο να μην επιστρέψει στα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown.

Κατά την παρουσιάση των μέτρων, ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί 3,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ιικό φορτίο έχει μειωθεί κατά 75-80%.

Δείτε live τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

 

Close