Μωρό πνίγηκε στη βάπτισή του – Βρήκαν νερό στα πνευμόνια του

Μια τραγική είδηση ήρθε στο φως από τη Ρουμάνια καθώς ένα μωράκι έξι εβδομάδων πέθανε στη βάφτιση του.

Ένα μωρό από τη Σουτσεάβα  κατά τη διάρκεια της τελετής βάπτισης πριν από λίγες ημέρες , ήπιε πολύ νερό και πέθανε στο νοσοκομείο το πρωί της Δευτέρας. Το μωρό εισήχθη στο νοσοκομείο της επαρχίας Suceava όπου νοσηλεύτηκε  σε σοβαρή κατάσταση.

Στα πνευμόνια του μωρού  βρέθηκε  110 ml νερού.

Το μωρό μόλις έξι εβδομάδων είχε καταπιεί μεγάλη ποσότητα νερού. Το περιστατικό συνέβη στην εκκλησία «Άγιοι Κωνσταντίνος και Έλενα» στη Σουτσεάβα.

Οι γονείς κάλεσαν το 112  όταν συνειδητοποιήσαν ότι η κατάσταση του μωρού άρχισε να χειροτερεύει.

«Ένα μωρό ενάμιση μηνών  έπαθε καρδιακή ανακοπή στην εκκλησία μετά την τελετή βαπτίσματος. Το μωρό επανήρθε από τη μονάδα SMURD που έφτασε επί τόπου. Νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, έγινε διασωλήνωση και αερισμός μηχανικά », δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Νταν Τεοντορόβιτσι την Κυριακή.

Δείτε ακόμη Πατέρας έστειλε τη κόρη του στο νοσοκομείο από το ξύλο

Ο αρχιερέας Doru Budeanu επιβεβαίωσε ότι το μωρό είχε βυθιστεί πλήρως στο νερό, υποστηρίζοντας ότι «το βάπτισμα γίνεται με τις διαταγές της Εκκλησίας, με την τριπλή εμβάπτιση».

Ο αρχιερέας είπε επίσης ότι είχε συνομιλήσει με τον ιερέα που έκανε το βάπτισμα και είπε ότι το μωρό έκλαιγε τόσο κατά τη διάρκεια του βαπτίσματος όσο και αφού είχε βγει από το νερό.

Ο πατέρας του παιδιού επιβεβαίωσε επίσης ότι το μωρό έκλαιγε, αλλά ο ιερέας τον είχε βυθίσει στο νερό τρεις φορές. Ο πατέρας αποκάλυψε επίσης ότι το μωρό είχε ρινορραγία και είχαν πέσει οι παλμοί του. « Το μωρό το στρέψαμε  προς τα κάτω για να βγάλει το νερό και δεν ανέκαμψε, η καρδιά του χτυπούσε αλλά οι παλμοί δεν ανέβαιναν.

Το Ρουμανικό Πατριαρχείο ζήτησε από την Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα να επιταχύνει την έρευνα για την περίπτωση του νεκρού μωρού λίγο μετά το βάπτισμα. Ο εκπρόσωπος της BOR, Βασίλης Μπασέσκου, έχει εκφράσει συλλυπητήρια στην οικογένεια που έχασε το μωρό.

Με τη σειρά του, η Αρχιεπισκοπή Σουτσεάβα είπε σε δελτίο τύπου ότι «είναι δύσκολο για εμάς να καταλάβουμε γιατί ο Θεός επέτρεψε αυτή τη σκληρή δίκη».

Η μητρόπολη στην οποία ανήκει ο ιερέας της πόλης Suceava εξετάζει  να αλλάξουν οι οδηγίες για τη βάπτιση και το νερό μπορεί απλά να πέφτει στο κεφάλι και την πλάτη .

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close