«Να θυμώσω με τον Θεό ή με τον εαυτό μου;»: Ο πυροσβέστης που έχασε σύζυγο και παιδί στο Μάτι μιλάει για τα όσα περνάει

Ο Ανδρέας Δημητρίου είναι ο πυροσβέστης που πάλευε με τις φλόγες στο Μάτι πριν από ένα χρόνο, ενώ η φωτιά είχε φτάσει στην περιοχή που έμενε η γυναίκα του με το 6 μηνών παιδί τους. Δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν και χάθηκαν τη μοιραία εκείνη μέρα.

Ο ίδιος κλήθηκε να δώσει τη μάχη με τις φλόγες στην Ανατολική Αττική, όταν ενημερώθηκε ότι η φωτιά είχε μπει στον οικισμό που ζούσε η οικογένειά του.

Ένα χρόνο με΄τα, και σύμφωνα με το infokids.gr, ο ίδιος σπάει τη σιωπή του και μιλάει για το Γολγοθά που περνάει.

Στο αφιέρωμα που ετοίμασε για τη φωτιά στο Μάτι το αυστραλιανό δίκτυο ABCnews, ο πυροσβέστης, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για το κακό που ρήμαξε το σπιτικό του.

Δείτε επίσης Ο Πατέρας Ανδρέας Κονάνος συγκλονίζει: «Τούτες τις μέρες στέγνωσα. Στέρεψε η πίστη μου. Τα ‘βαλα με το Θεό.» 

Δεν υπάρχουν δάκρυα καθώς μιλάει. Το πρόσωπό του είναι μια άκαμπτη μάσκα, η φωνή του αυστηρά ελεγχόμενη. Βρίσκεται στο βαθύτερο σοκ που μπορεί να υποφέρει ένας σύζυγος και πατέρας σημειώνει στο ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αυστραλιανού δικτύου, ο Αντρέας Δημητρίου προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη σύζυγό του, αλλά δεν τα κατάφερε. Όταν έφτασε στην περιοχή, αντίκρισε τα πάντα γύρω από το σπίτι του να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Όταν η σύζυγός του Μαργαρίτα απάντησε το τηλέφωνο, τον ενημέρωσε ότι είχε κατεβεί με το παιδί τους στην παραλία. Ο Ανδρέας Δημητρίου, πέρασε μέσα από τις φλόγες για να μεταβεί στην παραλία. Εκεί βρήκε τη σύζυγό του αναίσθητη με το έξι μηνών μωρό τους στο πλάι της. Ο θάνατος του μωρού διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η Μαργαρίτα, δεν ξύπνησε ποτέ από το κώμα και έφυγε από τη ζωή 12 ημέρες αργότερα. Ήταν ο τραγικός επίλογος μίας από τις ιστορίες των 99 ανθρώπων που χάθηκαν εκείνο το απόγευμα του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

«Να θυμώσω με τον Θεό ή με τον εαυτό μου;»
Ερωτηθείς για το πώς νιώθει μετά την απώλεια της συζύγου και του μονάκριβου παιδιού του στην φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή συνολικά 99 ανθρώπων απάντησε: «Νιώθω πολλά συναισθήματα. Θυμό ακόμη δεν έχω νιώσει, από την άποψη ότι δεν ξέρω με ποιον να θυμώσω. Να θυμώσω με τον θεό; Να θυμώσω με τους ανθρώπους; Να θυμώσω με τον εαυτό μου; Να θυμώσω… Όλα τα άλλα συναισθήματα τα ζω κάθε μέρα έντονα, εκτός από θυμό. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον».

Δείτε επίσης Στη θάλασσα με το μωρό! Τι μπορώ να πάρω μαζί μου για κολατσιό;

«Είναι κάτι το οποίο δεν το αντέχεις εύκολα. Είναι κάτι το οποίο εύχεσαι να μην το ζήσει κανένας άνθρωπος, ούτε ο εχθρός σου», λέει ο Ανδρέας Δημητρίου για την τραγική απώλεια των αγαπημένων του προσώπων.«Ήταν η απόλυτη καταστροφή. Ζω την απόλυτη καταστροφή, από εκείνη την ημέρα και μετά» τόνισε ο κ. Δημητρίου στο τέλος της συνέντευξης.

Με πληροφορίες από infokids.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλα τα νέα αρθρα μας με ένα κλικ 

Close