Έλληνας καταζητούμενος επί 31 χρόνια για φόνο στη Γερμανία βρέθηκε στην Αμφιλοχία επειδή αρρώστησε!

Νέα απόπειρα αρπαγής ανηλίκου έγινε από 14χρονο μαθητή. Σύμφωνα με τον ίδιο, επιτήδειοι προσπάθησαν να τον βάλουν σε ένα μαύρο βανάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr ο 14χρονος φέρεται να κατήγγειλε πως το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου στις 3, στην οδό Παυσανίου στον Πύργο, ένας άνδρας που οδηγούσε ένα μαύρο βανάκι, πλησίασε το νεαρό μαθητή και του φώναξε να έρθει κοντά του.

Παράλληλα ο άγνωστος άντρας φέρεται να σταμάτησε το βαν και να κινήθηκε προς το μέρος του παιδιού, που αντιλαμβανόμενο τους πιθανούς κινδύνους τράπηκε σσε φυγή.

Ο 14χρονος που βρισκόταν καθοδόν για το φροντιστήριο ξένων γλωσσών όπου είχε μάθημα, δεν άφησε περιθώρια στον άγνωστο άντρα να τον πλησιάσει και αμέσως σκέφτηκε πως η κίνηση αυτή ενός αγνώστου δεν χωρούσε πολλές ερμηνείες για αυτό και το έβαλε στα πόδια.

Οι αστυνομικοί που άκουσαν προσεκτικά την καταγγελία του παιδιού για την απόπειρα αρπαγής, διενεργούν έρευνες για την συλλογή και άλλων στοιχείων που να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Σε κάθε περιπτωση οι γονείς είτε θα πρέπει να συνοδεύουν τα παιδιά τους ιδίως αν είναι μικρής ηλικίας είτε να τους έχουν δώσει τις κατάλληλες οδηγίες όταν κάποιος άγνωστος αποπειραθεί να τα πλησιάσει με ύποπτους σκοπούς.

Οι συμβουλές της Αστυνομίας με αφορμή το περιστατικό

Οι γονείς πρέπει να φροντίζουν κάθε παιδί να γνωρίζει:

  • Το όνομα του και τη διεύθυνση του.
  • Να χρησιμοποιεί το τηλέφωνο.
  • Να καλεί το “100” σε περίπτωση ανάγκης.
  • Να απευθύνεται για βοήθεια μόνο σε Αστυνομικούς ή σε γνωστά άτομα.
  • Να μην μπαίνει σε αυτοκίνητο ή να ακολουθεί οποιοδήποτε άτομο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών του.

Σε περίπτωση ανάγκης να απευθύνεται σε άτομα που του έχει υποδείξει η οικογένεια του ότι είναι της εμπιστοσύνης της π.χ. σε συγγενείς ή φίλους.
Να μην απαντά όταν χτυπούν την πόρτα και οι γονείς δεν είναι στο σπίτι και ποτέ να μην λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο ότι είναι μόνο του.
Να μην δέχεται “δώρα” που προσφέρουν άγνωστοι.

Close