Νέα μέτρα με πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων το Σάββατο & την Κυριακή του Πάσχα

Τη Μ. Δευτέρα ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις σε συγγενείς και φίλους τις μέρες της Ανάστασης και του Πάσχα.

Στην προσπάθεια μείωσης της εξάπλωσης του κορονοϊού, η κυβέρνηση έχει προβεί σε μία σωρεία μέτρων, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας και αναστολές λειτουργίες καταστημάτων.

Τις γιορτινές μέρες αυτές, τα μέτρα γίνονται όλο και πιο αυστηρά, για την αποφυγή συγκέντρωσης ατόμων και τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ το πρόστιμο ανήλθε στα 300 ευρώ με παράλληλη αφαίρεση πινακίδων έως δύο μήνες.

Έτσι λοιπόν συζητιέται έντονα το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, να απαγορευτεί η καθολική κυκλοφορία μετακίνησης με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, όπως αναφέρουν δύο δημοσιεύμετα της Καθημερινής, αλλά και της εφημερίδας Τα Νέα, στην κυβέρνηση εξετάζουν και άλλα μέτρα, προκειμένου να πετύχουν το στόχο και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Ένα από αυτά λοιπόν προβλέπει την καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων για το Μεγάλη Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ λοιπόν, αν γίνει πράξη αυτή η σκέψη θα ισχύσει από το απόγευμα στις 20:00 όταν και κλείνουν τα καταστήματα που είναι ανοιχτα.

Τέλος, όπως τονίζει το δημοσίευμα της εφημερίδας: «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κόπωση των πολιτών από τα μέτρα και εάν η απόφαση ληφθεί θα είναι η τελευταία πριν από την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιορισμών τον Μάιο».

Close