Νέο νομοθετικό πλαίσιο επιτρέπει τα μωρά στους εργασιακούς χώρους

Νέα νομοθεσία φέρνει τα πάνω κάτω  στο θέμα εργαζόμενης μητέρας! Πιο συγκεκριμένα, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, πρόκειται να λειτουργήσει νομοθετικό πλαίσιο, κατά το οποίο, οι εργαζόμενες μητέρες θα μπορούν να φέρνουν τα μωρά τους στο χώρο εργασίας. Το πρόγραμμα ονομάζεται  “Infants at Work” και οι αλλαγές που έφερε είναι ραγδαίες.

Δείτε επίσης Η στέρηση του ύπνου λόγω του μωρού για τους νέους γονείς μπορεί να φθάσει τα έξι χρόνια

Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει αρχικά σε πιλοτικό στάδιο και αφορά παιδιά ηλικίας από έξι εβδομάδων έως έξι μηνών -συγκεκριμένα, το ανώτατο όριο τίθεται στην φάση που το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει!

Μάλιστα, το εν λόγω project δεν αποτελεί το πρώτο στην Αμερική, αφού ακολουθεί το παράδειγμα της Ουάσινγκτον, όπου οι μητέρες σε ορισμένες υπηρεσίες μπορούν να έχουν τα παιδιά στον εργασιακό χώρο τους βάσει του προγράμματος που ισχύει στην πολιτεία τον τελευταίο χρόνο!

Δείτε επίσης Πως ο θηλασμός προστατεύει τα μωρά από τα επικίνδυνα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια.

Πάντως, για όσους σπεύσουν να κατακεραυνώσουν αυτό το πλάνο, έρευνες πάνω στην εν λόγω θεματική έχουν καταλήξει πως ακόμη και η θέα ενός παιδιού στους εργασιακούς χώρους, προάγει την ομαδικότητα, την απόδοση και την εργασιακή ηθική στους υπόλοιπους εργαζόμενους της εκάστοτε εταιρίας, ενώ προσελκύει περισσότερο προσωπικό και βοηθά τους νέους γονείς να επιστρέψουν νωρίτερα στα εργασιακά καθήκοντά τους!

Με πληροφορίες από tlife.gr

Close