Νοέμβριος για μπάνιο – Πώς εξηγείται η καλοκαιρία αυτή την περίοδο

Έχει γίνει το συντομότερο ανέκδοτο των τελευταίων ημερών: “Πόσο έχει ο μήνας; 93 Αυγούστου”. Η ζέστη είναι σχεδόν ανυπόφορη, δέντρα και λουλούδια ανθίζουν και τις παραλίες δεν τις επισκέπτονται μόνον οι τολμηροί χειμερινοί κολυμβητές.

Η αιτία για τον… καλό μας τον καιρό πρέπει να αναζητηθεί στην Αφρική. Όπως λέει στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται στην ευρύτερη περιοχή μας από τις βορειοανατολικές περιοχές της Μαύρης Ηπείρου, σε συνδυασμό με τις υψηλές βαρομετρικές πιέσεις που επικρατούν στην νοτιοανατολική Ευρώπη επηρεάζοντας και την Ελλάδα, έχουν ανεβάσει ακόμα και κατά 10 βαθμούς τον υδράργυρο, σε σχέση με την μέση τιμή για την εποχή.

Δείτε ακόμα: Η κλιματική αλλαγή «χτυπά» και την Ελλάδα -Οι δραματικές μεταβολές που θα προκαλέσει

Τα «περίεργα» του καιρού δεν σταματούν εκεί. Οι βορειοδυτικές περιοχές της Ευρώπης όπως η Γαλλία, η Αγγλία ή η Γερμανία; έχουν ψύχρα, σε αντίθεση με τις νοτιότερες περιοχές, όπως στην Ιταλία -στην οποία μάλιστα τις τελευταίες μέρες εκδηλώνονται και ισχυρές καταιγίδες, τη χώρα μας, την Τουρκία και την Κύπρο, όπου επικρατούν οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες.

Δείτε ακόμα: Σάκης Αρναούτογλου: Η αναλογική εκτίμηση του για τον καιρό του Νοεμβρίου και η ευχή του να πέσει έξω

Πάντως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία αυτή η καλοκαίρια θα διατηρηθεί μέχρι και σημερα Σάββατο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ σταδιακά από την Κυριακή και στην συνέχεια θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, ωστόσο όχι σε τιμές ιδιαιτέρως χαμηλές. Ακούστε τι είπε στο Newsit.gr ο Γιάννης Καλλιάνος:

Πηγή: tilestwra
Close