Νόμος θα παροτρύνει τους έφηβους να εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους

Καθώς υπάρχει ιδιαίτερη αύξηση πολλών ασθενειών το 2019, που κάνουν την επανεμφάνισή τους, λόγω του αντιεμβολιαστικού κινήματος, που όλο και μεγενθύνει, ένας νέος νόμος κατατίθεται αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να ενθαρρύνει τους έφηβους, ηλικίας από 14 ετών, να εμβολιάζονται χωρίς την συγκατάθεση των γονιών τους, σύμφωνα με το scarymommy.com.

Δείτε επίσης: Η στέρηση του ύπνου λόγω του μωρού για τους νέους γονείς μπορεί να φθάσει τα έξι χρόνια

Η πρόταση νόμου ήρθε από δύο Δημοκράτες Γερουσιαστές, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την κατάθεση ενός 18χρονου από το Ohio, του Ethan Lindenberger, ο οποίος πρόσφατα κατέθεσε στην επιτροπή Υγείας, Εκπαίδευσης, Εργασίας και Συνταξιοδότησης, γιατί επέλεξε να εμβολιαστεί ενάντια στην επιθυμία της μητέρας του.

Νόμος θα παροτρύνει τους έφηβους να εμβολιάζονται χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών τους

Δείτε επίσης: Εμβόλιο MMR: Νέα μεγάλη έρευνα καταρρίπτει τον κίνδυνο αυτισμού

«Οι γονείς μου πιστεύουν, ότι τα εμβόλια είναι κάτι σαν κυβερνητικό σχήμα. Είναι ανόητο και έχουμε τσακωθεί αμέτρητες φορές για το θέμα αυτό. Εξαιτίας των πεποιθήσεών τους, δεν με εμβολίασαν ποτέ για τίποτα και ένας Θεός ξέρει πώς είμαι ακόμα ζωντανός.»

Σήμερα, υπάρχουν ακόμα 17 πολιτείες στη Ν. Υόρκη που επιτρέπουν στους γονείς να αρνούνται τον εμβολιασμό των παιδιών τους για φιλοσοφικούς ή θρησκευτικούς λόγους και ως αποτέλεμα να βάζουν εκατομμύρια άτομα που δεν μπορούν να εμβολιαστούν (π.χ. νεογέννητα) σε κίνδυνο της ζωής τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε την άρνηση στα εμβόλια ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές της παγκόσμιας υγείας για το 2019.

Δείτε επίσης: Tο σωστό εβδομαδιαίο διαιτολόγιο του παιδιού

Στη Νέα Υόρκη, λοιπόν, που από τον Οκτώβριο του 2018 έως σήμερα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 144 περιστατικά ιλαράς και εφόσον ψηφιστεί ο νόμος, ο έφηβοι θα μπορούν σε συνεργασία με τους οικογενειακούς γιατρούς να αποφασίζουν μόνοι τους αν θα προστατεύουν τους εαυτούς τους από μακροχρόνιες βλάβες στην υγεία τους, κάνοντας τα απαραίτητα εμβόλια. Το νομοσχέδιο στηρίζεται, βέβαια, από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, σύμφωνα με την οποία «οι έφηβοι φαίνεται συχνά να είναι πιο ευσυνείδητοι και πιο καλά ενημερωμένοι από τους γονείς τους.»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο νόμος αυτός έχει ήδη κατοχυρωθεί στις πολιτείας του Όρεγκον και της Πεννσυλβάνια.

Photo via Onmed

Close