Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: Κραυγή αγωνίας για τα παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή
Τρομακτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα των δεκάδων παιδιών που μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κατόπιν εισαγγελικών εντολών ελλείψει άλλων δομών φιλοξενίας, αν και τα περισσότερα χρήζουν μόνο προληπτικού ελέγχου, ο οποίος ολοκληρώνεται εντός ολίγων ημερών.

Δείτε επίσης: 11χρονη κατηγορείται για κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός μωρού ενός έτους

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο Πρόεδρος των εργαζομένων Δήμος Κωνσταντόπουλος “οι δηλώσεις για άλλη μια φορά έμειναν δηλώσεις. Αυτή την στιγμή έχουμε 40 παιδιά στο νοσοκομείο, τα οποία όμως είναι μεγαλύτερης ηλικίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Εννοώ πως φεύγουν και δεν ξέρουμε πότε θα γυρίσουν. Είναι ηλικίας 14-15 ετών και καταλαβαίνετε πως δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε”.

Κάθε μήνα, έρχονται στο νοσοκομείο 30 παιδιά εκ των οποίων το 1/3 παραμένουν και δεν πάνε σε κάποια άλλη δομή.

Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, μπήκαν 30 παιδιά και παρέμειναν τα 22 ενώ τον Φεβρουάριο έμειναν περίπου 20. «Είμαστε υπεύθυνοι για αυτά τα παιδιά. Πρόσφατα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποσχέθηκε πως το θέμα θα λυθεί και θα μεταφερθούν σε δομές. Είναι κρίμα να μετατρέπεται το Παίδων “Αγία Σοφία” σε αποθήκη ψυχών. Πολλά από τα παιδιά αυτά εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά, επιθετικότητα προς το προσωπικό και τα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά», προσθέτει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Δείτε επίσης: Μάνα, σημαίνει αγάπη: Η μητέρα δεν προδίδει, δεν εγκαταλείπει, αγαπάει μόνο

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα παιδιά πρέπει άμεσα να μεταφερθούν σε Προνοιακές Μονάδες που διαθέτουν την υποδομή φιλοξενίας, προκειμένου να γίνουν οι διαδικασίες αναδοχής-υιοθεσίας και τα μεγαλύτερα να ζήσουν με αξιοπρέπεια, συμμετέχοντας σε προγράμματα αποϊδρυματοποίησης.

Πηγή: protothema.gr
Close