Ο Viral Ιπτάμενος Ιερέας  της Χίου έκανε το καθιερωμένο σάλτο και φέτος  (video)

Για ακόμα μια χρονιά εντυπωσιακά και με θόρυβο στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης του Χριστού στη Χίου, με τον ιπτάμενο» ιερέα, να γίνεται εκ νέου viral.

Ο Viral Ιπτάμενος Ιερέας της Χίου έκανε το καθιερωμένο σάλτο και φέτος (video)

Δείτε ακόμα: Σίσσυ Χρηστίδου: Πάσχα στο Ντουμπάι – Δείτε την φωτογραφία που τράβηξε ο γιος της

 

Εντυπωσιακή ήταν η Πρώτη Ανάσταση στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου όπου με το καθιερωμένο σάλτο του ο ιερέας μετέφερε για μια ακόμα χρονιά το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσης

Οι εκκωφαντικοί θόρυβοι και οι πολυέλαιοι που σείονταν δημιούργησαν μια υπέροχη ατμόσφαιρα.

Ιδιαίτερο τελετουργικό και στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας όπου η νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου έρχεται με θορυβώδη και εντυπωσιακό τρόπο.
Οι πιστοί κουνούν τα στασίδια και η βοή που ακούγεται συμβολίζει τόσο την κάθοδο στον Άδη όσο και το σπάσιμο των δεσμών του θανάτου. Το έθιμο στη συγκεκριμένη εκκλησία έχει καθιερωθεί από το 1981.

Σεισμός εγένετο μέγας, καθώς οι Μυροφόρες, πλησιάζουν τον Τάφο του Ιησού. Άγγελος Κυρίου αποσφραγίζει τον τάφο. Όταν οι δύο γυναίκες καταφθάνουν τον βλέπουν κενό και τον Άγγελο να τους αναγγέλλει ότι «Κύριος Ανέστη». Το χαρμόσυνο γεγονός θα πρέπει να το διαμηνύσουν στους μαθητές του.

Δείτε ακόμα: Άγιος Παΐσιος: «Τη Μεγάλη Παρασκευή εάν θέλει κάποιος να νιώσει κάτι, δεν πρέπει να κάνει τίποτε άλλο εκτός από προσευχή»

Ο Χριστός εμφανίζεται στις δύο γυναίκες. Σύναξη των 11 μαθητών και εμφάνιση του Χριστού ενώπιόν τους. Τους προτρέπει: «Πορευθέντες μαθητεύσαντες πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.
Σε πολλές περιοχές σύμφωνα με το www.madata.gr υπάρχει το έθιμο του «σεισμού» μιας αναπαράστασης του σεισμού που έγινε μετά την Ανάσταση, όπως περιγράφεται στην Βίβλο. Το εκκλησίασμα κτυπά τα στασίδια ρυθμικά.

Σύμφωνα με ένα άλλο έθιμο κλείνουν οι πόρτες της εκκλησίας και οι ιερείς, αφού κάνουν τρεις κύκλους την εκκλησία ψάλλοντας, κλωτσούν την κεντρική πόρτα να ανοίξει και μπαίνουν, τραγουδώντας τον ψαλμό «Άρατε Πύλας».

Close