Οι πιθανές ημερομηνίες που θα ανοίξουν Δημοτικά και Γυμνάσια- Μέχρι και 15 Ιουνίου
  • Μέχρι τις 15 Ιουνίου αναμένονται οι επιστροφές των μαθητών στα γυμνάσια και τα δημοτικά σχολεία.

Όσα ανέφερε η Νίκη Ζαχαράκη για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι μαθητές.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το σχέδιο που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

  • Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα επιστρέψουν στα σχολεία στις 11 Μαΐου.
  • Την 1η Ιουνίου θα υπάρξει επιστροφή στα θρανία για μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών του Γυμνασίου.
  • Στις 15 Ιουνίου αναμένεται η επιστροφή στα σχολεία των μαθητών Δημοτικού με επέκταση της σχολικής χρονιάς κατά τρεις εβδομάδες.

Στο μεταξύ, μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα μείνουν στα σπίτια τους και θα παρακολουθούν από εκεί τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Στην προτεραιότητα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας στην επιστροφή της Γ΄ Λυκείου στις αίθουσες διδασκαλίας, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψουν οι μαθητές όλων των τάξεων και βαθμίδων στα μαθήματα, μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορωνοϊού, αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, στη συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Θα υπάρξει μία σταδιακή επάνοδος των παιδιών μας. Για τα παιδιά της Γ’ Λυκείου είναι σημαντικό να ξανακαθίσουν στα θρανία τους και να λύσουν τις απορίες τους με τους καθηγητές τους». Για τους υπόλοιπους μαθητές ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε αναμονή των νέων στοιχείων για την πανδημία, προκειμένου να είναι ασφαλής η επάνοδος για όλες τις ηλικίες.

«Προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ώστε η επάνοδος να είναι ασφαλής. Περιμένουμε όλες τις κατευθυντήριες γραμμές από τους ειδικούς. Έχουμε κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις για την τελική διαρρύθμιση των αιθουσών, τον αερισμό και την εξαντλητική καθαριότητα. Περιμένουμε τους κανόνες για τη χρήση αντισηπτικών, της λειτουργίας του κυλικείου και του προαύλιου χώρου, των τουαλετών και όλες τις άλλες χρήσεις» επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας σχετικά με τις συνθήκες συγχρωτισμού των μαθητών.

Close