Οικογένεια με 31 παιδιά έζησε την καραντίνα & μας εξηγεί πως τα κατάφερε!

Όσο παράλογο ή απίστευτο και αν φαίνεται, και όμως αυτή η οικογένεια βρισκόταν σε καραντίνα με τα 31 της παιδιά ηλικίας από 3 έως 25 ετών.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι συνταξιούχων στην Κόστα Ρίκα που εδώ και 40 χρόνια περίπου έχουν υιοθετήσει και έχουν γίνει ανάδοχοι γονείς σε 150 παιδιά! Αυτή τη στιγμή μαζί τους είναι τα 31 και τους έτυχε να είναι όλα μαζί κλεισμένα στο σπίτι!

Πως λοιπόν ήταν η καραντίνα για τους ίδιους; Πάντως εδώ εμείς με ένα και δύο παιδιά, όλη μέρα σπίτι, χωρίς σχολείο και με περιορισμένες βόλτες, παραλίγο να κλείσουμε ετήσια συνδρομή στο Δαφνί.

Οι συγκεκριμένοι είναι πραγματικά άξιοι σεβασμού και χειροκροτήματος όχι μόνο για την υπομονή τους, αλλά για το θεάρεστο έργο που κάνουν και σώζουν τόσες ζωές.

 

Πρόκειται λοιπόν για τη Μέλμπα Χιμένες και τον Βίκτορ Γκούσμαν, γονείς 31 υιοθετημένων παιδιών που όλα κατοικούν στο ίδιο σπίτι με εκείνους, και έζησαν υπό αυτές τις συνθήκες τις περασμένες έξι εβδομάδες διάστημα κατά το οποίο οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, τελούσε υπό καθεστώς lockdown λόγω της υγειονομικής κρίσης.

“Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Πρέπει να φροντίσουμε τους εαυτούς μας”, λέει η Χιμένες, μια συνταξιούχος πρώην εργαζόμενη στον τομέα του σχεδίου μόδας. “Πρέπει να το κάνουμε από την αγάπη μας και την υπευθυνότητά μας”.

Ηλικίας από τριών ως 25 ετών, τα 31 παιδιά της οικογένειας συγκαταλέγονται στα… 150 παιδιά, τα οποία το ζευγάρι έχει αναλάβει με αναδοχή σε διάστημα τεσσάρων δεκαετιών, αφού οι γιατροί έσωσαν τη ζωή του ενός από τα έξι βιολογικά τους παιδιά που έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Τα βιολογικά τους παιδιά είναι πλέον μεγάλα και δεν ζουν μαζί τους.

Τα υιοθετημένα παιδιά τους τουλάχιστον έχουν αρκετό χώρο για να κινηθούν, καθώς το σπίτι είναι μεγάλο και διαθέτει και έναν εξίσου μεγάλο κήπο. Βρίσκεται στην πρωτεύουσα, τον Σαν Χοσέ, και έχει παραχωρηθεί στην οικογένεια από έναν ανώνυμο δωρητή.

Η 68χρονη Χιμένες και ο 74χρονος Γκούσμαν, ένας πρώην υπάλληλος στον τομέα των πωλήσεων, ζουν με την σύνταξή τους παρότι οι γείτονες, που θαυμάζουν το έργο τους, τους βοηθούν παρέχοντας τρόφιμα και ρούχα.

Αυτό που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την οικογένεια είναι πώς να απασχολήσει τα παιδιά όταν δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

“Είναι μια όμορφη εμπειρία. Είναι ωραία αλλά και δύσκολα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι εύκολα… Πρέπει να αναζητούμε πράγματα που τα ενδιαφέρουν, να κάνουμε αλλαγές, ώστε να μην κουράζονται”, λέει η μητέρα.

Η οικογένεια ζει μάλιστα σε μια χώρα που δείχνει να έχει επιτύχει στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Η Κόστα Ρίκα έχει αναφέρει έξι θανάτους από την covid-19 και 742 κρούσματα του κορωνοϊού αλλά επί εβδομάδες ο αριθμός εκείνων που αναρρώνουν ξεπερνάει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων.

Η καθημερινότητα των παιδιών περιλαμβάνει οικιακές εργασίες, όπως το μαγείρεμα και το σκούπισμα, ενώ τα μεγαλύτερα βοηθούν τα μικρότερα στα μαθήματά τους.

Κάποια άλλα από τα παιδιά της οικογένειας έχουν αναλάβει τις εξωτερικές εργασίες, όπως ο 21χρονος Ντέιβιντ Γκίλεν, ο οποίος πηγαίνει με το ποδήλατό του στην πόλη για να αγοράσει τρόφιμα φορώντας τα γάντια και την μάσκα του.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Close