ΟΠΕΚΑ:  Αλλάζουν όλα για το επίδομα παιδιού από το 2023

Αλλάζουν όλα από το 2023 στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ . Σε προπληρωμένες κάρτες θα μπαίνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ από το 2023 και μάλιστα με ψαλίδι 50% στις αναλήψεις.

Πιο αναλυτικά το Επίδομα Παιδιού (Α21) του ΟΠΕΚΑ θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Το ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Σάββατο (24/9/22) στην Αττική

Οι αλλαγές στα επιδόματα ΟΠΕΚΑ που θα γίνουν έχουν ως εξής:

Θα καθιερωθούν προπληρωμένες κάρτες και για τα άλλα σημαντικά προνοιακά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, όπως το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το επίδομα γέννησης.
Θα πληρώνονται με κάρτες τα βασικά επιδόματα ανεργίας της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ

Θα καθιερωθούν όρια ανάληψης μετρητών για τις προπληρωμένες κάρτες και το ποσό που θα μένει πέραν του ορίου θα μπορεί να δαπανάται μόνο με ηλεκτρονικές πληρωμές σύμφωνα με το dikaiologitika.gr , δηλαδή με αγορές μέσω POS, αγορές μέσω e-banking κ.α.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Θα δοθούν κίνητρα για τη χρήση των προπληρωμένων καρτών για συγκεκριμένα αγαθά και υπηρεσίες (όπως οι δαπάνες για τα παιδιά ή για τον τοκετό) και θα απαγορευθούν άλλες δαπάνες, όπως για τζόγο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close