Ούτε ένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

Αποκλεισμό του ενός τρίτου των δήμων της χώρας αλλά και της ιδίας, που είναι το θεσμικό όργανο της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, από τη σύσκεψη που συγκαλεί σήμερα, Πέμπτη, η Θεανώ Φωτίου καταγγέλλει η ΚΕΔΕ.

Στη σύσκεψη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα παρουσιάσει το πρόγραμμα επιδότησης από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας χαρακτηρίζει «βεβιασμένη» την απόφαση αυτή της υπουργού και διερωτάται ποιοι επεξεργάστηκαν τα σχετικά στοιχεία «και πώς κατέληξαν στις προτάσεις που υποτίθεται ότι θα παρουσιάσουν».

Σύμφωνα με την ΚΕΔΕ, «ο όποιος σχεδιασμός θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη όχι τα στοιχεία μιας χρονιάς, αυτής που πέρασε, αλλά να “βλέπει” δεκαετίες μπροστά».
Γι’ αυτό καλεί την υπουργό να αναθεωρήσει τη στάση της και «να προχωρήσει μαζί με την ΚΕΔΕ και όλους τους δήμους στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου εθνικού σχεδίου που να αφορά όλους τους δήμους, χωρίς εξαιρέσεις, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα».

«Με στόχο την αύξηση του αριθμού και τη βελτίωση της ποιότητας των δημοτικών υποδομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, ώστε να μη μείνει μελλοντικά ούτε ένα παιδί εργαζόμενης οικογένειας εκτός δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών», καταλήγει η ΚΕΔΕ.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Close