Παγώνη: Ξεχνάμε  Απόκριες και  Πάσχα

Η κυρία Παγώνη είπε πως πλέον πάνω από 3.000 άνθρωποι  είναι διασωληνωμένοι από κορονοϊό. Επίσης είπε πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε για τις εξελίξεις του κορονοϊού και τους αριθμούς που καταγράφονται κάθε μέρα  στη χώρα μας.  Σημείωσε οτι τα κρούσματα της Κυριακής,  ανήλθαν σε 693, δεν είναι αντιπροσωπευτικά της κατάστασης, γιατί τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται τόσοι έλεγχοι όσοι τις καθημερινές.

Δείτε επίσης : Ολική έκλειψη Ηλίου και βροχή Διδυμίδων σήμερα.

«Από τέλος Δεκεμβρίου έως Φεβρουάριο είναι η περίοδος έξαρσης των ιώσεων. Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα μέρα τη μέρα. Αν έχουμε έξαρση της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι ανεξέλεγκτα», ανέφερε η κυρία Παγώνη ενώ αναφέρθηκε και σε μία πρόσφατη έρευνα η οποία ανέδειξε ότι οι άνδρες έχουν τριπλάσιο κίνδυνο από τις γυναίκες να νοσήσουν σοβαρά από κορονοϊό. «Περισσότεροι άντρες πεθαίνουν από κορονοϊό ή διασωληνώνονται», είπε  επιπλέον.

Ακόμα ,  διευκρίνισε για  το άνοιγμα των σχολείων ότι με τα μέχρι  τώρα στοιχεία, τα σχολεία ίσως επαναλειτουργήσουν με μεγάλη προσοχή στις 7 Ιανουαρίου, ενώ για το εμβόλιο είπε πως οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται στα φαρμακεία και, τέλος, είπε  ότι «ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες».

 

Close