Παγώνη: ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά – Έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες

Αντίθετη με τον αριθμό των 9 ατόμων στο γιορτινό τραπέζι αλλά και στο άνοιγμα της εκκλησίας με πιστούς  εξέφρασε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ.

Δείτε επίσης : Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα; Προβλέψεις Σ. Αρναούτογλου

«Διαφωνώ κάθετα με τον αριθμό των 9 ατόμων στο τραπέζι των εορτών, διότι ενδοοικογενειακά μεταφέρεται πολύ εύκολα ο ιός. Μόνο η οικογένεια από τα άτομα που αποτελείται θα καθίσουν στο τραπέζι να γευματίσουν. Αλλιώς φοβάμαι ότι θα γίνει μετάδοση σίγουρα, γιατί ένας ασυμπτωματικός να υπάρχει από την άλλη οικογένεια, μπορεί να κολλήσουν όλοι. Όταν κάθεσαι σε ένα τραπέζι δε θα έχεις απόσταση πάνω από 2 μέτρα για να φας και μάσκες δε θα υπάρχουν», είπε η κυρία  Παγώνη.

Όσο για το άνοιγμα της αγοράς, δήλωσε   ότι δεν μπορούν οι πελάτες να μπαίνουν  ακόμα και σε μικρά μαγαζιά με τόσα κρούσματα, ενώ επισήμανε πως οι λειτουργίες θα πρέπει να γίνουν μονο  με ιερείς και  ψάλτες και «ο  κόσμος να παραμείνει στο σπίτι βλέποντας την λειτουργία από   την τηλεόραση».

Επίσης είπε πως αυτά πρέπει να τηρηθούν, «γιατί έχουμε μπροστά μας δύσκολους μήνες», καθώς τον Ιανουάριο ξεκινούν και οι άλλες ιώσεις.

Σε σχετική ερώτηση που της έγινε  για το πότε θα γίνει άρση  των περιοριστικών μέτρων , η κ. Παγώνη είπε «πώς να συζητήσουμε για άρση περιορισμών όταν έχουμε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα; Τα κρούσματα μπορεί να έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά εμείς περιμέναμε αυτές τις μέρες με τα μέτρα που είναι σε ισχύ να υπήρχε πολύ μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων».

Επισήμανε επίσης πως «ούτε Πάσχα δε θα κάνουμε στα χωριά», ενώ θα πρέπει να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τα μέτρα προσταστίας και το καλοκαίρι, καθώς μέχρι τον Ιούνιο θα έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού. Όμως ούτε τότε θα πετάξουμε τις μάσκες. Αυτό θα γίνει τέλος καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου.

 

Close