Πάνω από 9000 tablets θα δοθούν στα σχολεία-Ποια είναι τα κριτήρια για να τα λάβουν οι μαθητές

Το υπουργείο Παιδείας πρόκειται να δώσει πάνω από 9000 tablets σε μαθητές και καθηγητές σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα αγοράστηκαν μέσα από δωρεές του ιδιωτικού τομέα.

Ποια είναι τα κριτήρια για να τα λάβουν οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό και πως θα διανεμηθούν στους δικαιούχους;

Ο εξοπλισμός είναι καθ’ οδόν για περισσότερες από 2.500 σχολικές μονάδες (Γυμνάσια και Λύκεια) που καλύπτουν τη μεγάλη πλειοψηφία των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Ο εξοπλισμός αυτός συνιστά περιουσία της σχολικής μονάδας και θα διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και, πιο μακροπρόθεσμα, για να συμβάλει στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση:

  • το ύψος των δωρεών,
  • το μαθητικό πληθυσμό
  • τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Σε δηλώσεις τους, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη τόνισαν: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους δωρητές που τις δύσκολες αυτές στιγμές στηρίζουν έμπρακτα την παιδεία. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ήδη καθ’ οδόν για τα σχολεία προκειμένου να διατεθεί σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που τον έχουν ανάγκη κατά την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στη βάση των οδηγιών του Υπουργείου. Οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη δρομολογημένες μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων μας. Χτίζουμε βήμα-βήμα τα σχολεία που μας αξίζουν, αξιοποιούμε το κεκτημένο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δημιουργούμε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.»

Κριτήρια

Προτεραιότητα θα δοθεί στη στήριξη οικογενειών με κριτήρια:

  • το χαμηλό εισόδημα,
  • την ανεργία γονέων/κηδεμόνων,
  • τις μονογονεϊκές, τρίτεκνες, πολύτεκνες ή ορφανικές οικογένειες,
  • τις ειδικές δυσκολίες μάθησης
  • τις εξαιρετικές επιδόσεις μαθητών.

 

Close