Παράταση άδειας ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα και μειωση ωραρίου στους γονείς

Έπειτα από υπουργική απόφαση που θα ληφθεί πιθανότατα εντός της ημέρας, θα συνεχιστεί η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα, για γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν σε σχολεία.

Η παράταση της άδειας ειδικού σκοπού, θα συνεχιστεί μέχρι τις 26 Ιουνίου, όπου και θα κλείσουν τα σχολεία, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και πρόβλεψη για μειωμένο ωράριο για τους γονείς που πρέπει να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο στις 13.15 καθώς δεν λειτουργούν τα ολοήμερα.

Η άδεια ειδικού σκοπού έχει διάρκεια τουλάχιστον τριών ημερών, καθώς μία ημέρα κανονικής άδειας, ισούται με τρεις μέρες άδειας ειδικού σκοπού.

Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, την άδεια ειδικού σκοπού δικαιούνται εργαζόμενοι γονείς παιδιών:

– που είναι εγγεγραμμένα σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς,

– που φοιτούν σε σχολικές μονάδες υποχρεωτικής εκπαίδευσης,

– που φοιτούν σε ειδικά σχολεία ή σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας των παιδιών, καθώς και οι εργαζόμενοι γονείς ατόμων με αναπηρία, τα οποία, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, είναι ωφελούμενοι σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας για άτομα με αναπηρία.

Η ανωτέρω άδεια μπορεί να ληφθεί εφόσον ένας τουλάχιστον γονέας εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτός, ακόμα και εάν ο άλλος γονέας είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Close