Πάσχα 2022: Τι ώρα βγαίνει ο Επιτάφιος

Πάσχα 2022: Τι ώρα βγαίνει ο Επιτάφιος σήμερα Μεγάλη Παρασκευή ημέρα πένθους για όλη την χώρα αφού κορυφώνεται το Θείο Δράμα των Παθών του Χριστού.   

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12:30 λαμβάνει χώρα στις εκκλησίες η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, ενώ το απόγευμα μεταξύ 18:00-20:00 θα τελεστεί η Ακολουθία του Επιταφίου, με την ολοκλήρωση της περιφοράς, για πρώτη φορά φέτος μετά από δύο χρόνια, όπως παλαιότερα, σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες συστάσεις που έχουν γίνει.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας ψάλλονται σε τρεις στάσεις (μέρη) τα λεγόμενα Εγκώμια, από τα οποία τα πιο γνωστά είναι:

Δείτε επίσης : Πάσχα 2022: Το ωράριο των σούπερ μάρκετ  Μια Κυριακή ανοιχτά

«Η ζωή εν τάφω…»
«Άξιον εστί μεγαλύνειν…»
«Αι γενεαί πάσαι…»
Κατ’ έθιμον, πολλοί πιστοί επισκέπτονται τους τάφους συγγενών και φίλων ή πραγματοποιείται η εκταφή των νεκρών, αν έχει περάσει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα.

Τα μέτρα του Πάσχα 2022 στις εκκλησίες

Οι πιστοί κατά το φετινό Πάσχα θα μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε όλους τους χώρους λατρείας και προσευχής τη Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή, Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με το ieidiseis.gr , αρκεί να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή αρνητικό τεστ (rapid ή PCR).

Φυσικά στους εξωτερικούς χώρους των εκκλησιών οι πιστοί δεν χρειάζονται κάποιο πιστοποιητικό, απλά συνίσταται η χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως στην περιφορά του Επιταφίου.

Δείτε επίσης : Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα 2022;

Οι ανήλικοι από 4 έως 17 ετών μπορούν να προσκομίζουν δήλωση αρνητικού self test.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close