Πάτρα-κατάθεση-δίνουν-συγγενείς-της-Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη-

Πάτρα: Στην Αθήνα βρίσκονται αυτήν την στιγμή συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη για κατάθεση. 

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες στο μικροσκόπιο των αρχών αναμένεται να τεθούν από την Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη και μερικοί συγγενείς του πρώην ζευγαριού.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε ότι δόθηκε εντολή για να συνταχθεί από την αρχή μία νέα ιατροδικαστική έκθεση – πόρισμα για τα αίτια των δύο θανάτων που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών, αυτόν της 3,5 ετών Μαλένας τον Ιούλιο του 2019 και αυτόν της 6 μηνών Ίριδας τον Μάρτιο του 2020.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Τι βρέθηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας;

Όπως αναφέρουν λοιπόν πληροφορίες από το pelop.gr στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι έμπειροι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου δόθηκε εντολή να συνταχθεί από την αρχή μία νέα ιατροδικαστική έκθεση – πόρισμα.

Πάτρα-κατάθεση-δίνουν-συγγενείς-της-Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη-

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Παράλληλα στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα.

Ο θάνατος της Μαλένας είχε αποδοθεί τότε σε ηπατική ανεπάρκεια. Όσων αφορά την Ίριδα η οποία πέθανε μέσα στην κούνια της, στο σπίτι του ζευγαριού στην Πάτρα θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για την διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο την μετέφεραν.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Οι αναρτήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου που την συνδέουν με την Κεταμίνη

Οι δύο εισαγγελείς ξεκινούν μάλιστα έναν νέο κύκλο καταθέσεων καλώντας και πάλι όλα τα πρόσωπα που έχουν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες. Ανάμεσα στους μάρτυρες εκτός από συγγενικά πρόσωπα ανήκουν νοσηλευτές και γιατροί.

Πάτρα-κατάθεση-δίνουν-συγγενείς-της-Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη-

Επίσης ανοίγει ο κύκλος των ατόμων που θα εξεταστούν καθώς καλούνται για κατάθεση συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη στην Αθήνα. Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου μιλώντας στην ΕΡΤ δήλωσε ότι:

«H ιατροδικαστής για την Ίριδα έχει βάλει σε υποσημείωση το πνευμονικό οίδημα και υπήρχαν εξετάσεις που σχεδόν ήταν έτοιμες όταν πέθανε και το τρίτο παιδί. Και ζητήθηκε να γίνουν επιπλέον εξετάσεις, ενώ κλήθηκαν οι γονείς ώστε να τους εξηγήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δείτε ακόμα Πάτρα: Η Ρούλα και ο Μάνος σχεδίαζαν να ζητήσουν αποζημίωση από το νοσοκομείο μετά το θάνατο της Μαλένας

Υπάρχουν διάφορα στοιχεία που έρχονται στο φως. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι θάνατοι δεν ήταν παθολογικοί. Οι γιατροί είχαν αρχίσει να ανησυχούν από το δεύτερο παιδί.

Πάτρα-κατάθεση-δίνουν-συγγενείς-της-Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη-

Στον θάνατο του βρέφους υπάρχουν δύο πρόσωπα. Στα τρία παιδιά γενικά έχουμε παραπάνω πρόσωπα. Κομβικό πρόσωπο είναι και η αδερφή της κατηγορούμενης. Οι χρόνοι που δίνονται στις καταθέσεις δεν ταιριάζουν με τον θάνατο του βρέφους.

Όπως και στα υπόλοιπα γεγονότα. Παράλληλα, έχουμε μία μόνιμη απουσία και αδιαφορία του πατέρα, δεν σημαίνει και συνενοχή του. Ο ρόλος και η συμμετοχή είναι πριν την πράξη ή κατά τη διάρκεια. Αυτό που κινητοποίησε τους γιατρούς στην Πάτρα, είναι το πώς είναι δυνατόν να μην το αντιλήφθηκε κανένα μέλος της οικογένειας».

Δείτε ακόμα Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις- Τοξικές ουσίες και στην Μαλένα; (video)

Από την άλλη ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης τόνισε ότι:  «Οι θάνατοι καταχωρήθηκαν ως παθολογικοί και δεν υπήρχαν καταχωρημένα δείγματα αίματος και ούρων από τη νεκροτομή, δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα τοξικολογική εξέταση.

Τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, θα εξεταστούν υπό νέο πρίσμα μετά τη μελέτη του τάμπλετ της 9χρονης. Μετά το θάνατο του τρίτου παιδιού η έρευνα έγινε υπό άλλο πρίσμα και γι’ αυτό βρέθηκε και η κεταμίνη, γιατί αν πηγαίναμε να διερευνήσουμε έναν παθολογικό θάνατο δεν θα γινόταν μία εκτενής τοξικολογική εξέταση.

Ο θάνατος του τρίτου παιδιού ήταν το εναρκτήριο έναυσμα για να μπορέσουμε να καταλάβουμε τι γίνεται. Ήταν εξαιρετικά δύσκολο στον πρώτο θάνατο να σκεφτεί κανείς ότι πρέπει να σκεφτεί ότι μπορεί να ήταν δολοφονία και μπορεί να ενέχεται η μητέρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close