Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των αρχών ο θάνατος της Ίριδας

Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των αρχών ο θάνατος της Ίριδας

Η μόλις 6 μηνών ανιψιά της, είναι νεκρή στην κούνια της και η ίδια είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο μετά από υπόδειξη της μητέρας και έρχεται αντιμέτωπη όπως λέει με τις πιο σκληρές εικόνες που έχει δει. Η θεία του αδικοχαμένου βρέφους θυμάται τις εφιαλτικές σκηνές, αλλά τα λόγια της, αφήνουν σε πολλά σημεία κενά και έρχονται σε αντίθεση με αυτά που είχε καταθέσει στην αστυνομία.
Η πιο σημαντική διαφοροποίηση είναι οι ώρες που ξύπνησε η αδικοχαμένη Ίριδα στον ύπνο που έμελλε να είναι ο τελευταίος της ζωής της.

«Το μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας μία φορά, περί τις 02.30. Η μαμά του πήγε από πάνω του, της έβαλε την πιπίλα της, την σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε. Περί τις 11.30 η αδερφή μου και μητέρα του παιδιού, μου ζήτησε να πάω να ξυπνήσω το μωρό για να το ταϊσουμε και μετά να πάμε βόλτα. Ώρα 11.37 κάλεσα το ΕΚΑΒ και ώρα 11.42 παρελήφθη από τη Μονάδα για μεταφορά στο νοσοκομείο », ανέφερε αρχικά η θεία της μικρής.
Στη συνέντευξή της τονίζει πως, το αγγελούδι ξύπνησε και στις 07.30 το πρωί , κάτι που στην κατάθεσή της, δεν είχε αναφέρει.

Όπως έχει καταθέσει στις 11.30 εντόπισε την Ίριδα νεκρή, στις 11.37 κάλεσε το ΕΚΑΒ και 5 λεπτά μετά έφτασε στο σπίτι ασθενοφόρο.

Αν τελικά το μωρό είχε βρεθεί νεκρό στις 10.30 εκείνο το πρωί γιατί έγινε κλήση για ασθενοφόρο, μία και πλέον ώρα μετά; Από το καταγραφικό του ΕΚΑΒ προκύπτει ότι η επίμαχη κλήση είχε γίνει στις 11.37.

Μια επιπλέον διαφορά έχει να κάνει με το ίδιο το ζευγάρι που όπως είχε καταθέσει εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε διάσταση.

«Βρισκόμουν στην προαναφερόμενη οικία της αδερφής μου προκειμένου να την βοηθήσω με τα ανήλικα τέκνα της και ιδιαίτερα με το μωρό της, καθόσον με τον σύζυγό της είναι σε διάσταση», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της η θεία.

Στους αξιωματικούς της αστυνομίας που χειρίζονται την έρευνα προκάλεσε εντύπωση και μια επιπλέον αναφορά της θείας των αδικοχαμένων παιδιών για την αδερφή της.

Η 33χρονη στις αναρτήσεις της από την άλλη, έγραφε για σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε και για θεραπείες που είχε αφήσει στα μισά.

Οι απορίες που γεννά η συνέντευξη είναι πολλές και τα ερωτήματα εύλογα σχολιάζουν αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι γονείς των παιδιών ενημερώνονται καθημερινά για τις εξελίξεις, με τον πατέρα να τονίζει το πρωί πως έχει πολλούς άσσους στο μανίκι, πως η γυναίκα του αδικείται και πως η όλη υπόθεση είναι δημιούργημα των δημοσιογράφων

Close