Πέντε ώρες την ημέρα: Αυτές είναι οι ώρες για την υποχρεωτική μείωση ρεύματος στην Ελλάδα

Πέντε θα είναι οι ώρες για την υποχρεωτική μείωση του ρεύματος στην Ελλάδα. Αποφασίστηκε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά 10% για να μειωθεί το σύνολο της ενέργειας.

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Ενέργειας αποφασίστηκε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά 5% τις ώρες αιχμής και 10% να μειωθεί το σύνολο της ενέργειας.

Η ενεργειακή κρίση δοκιμάζει την Ευρώπη και οι υπουργοί Ενέργειας έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την μείωση της κατανάλωσης προκειμένου να βγει ο πιο δύσκολος χειμώνας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δείτε ακόμη Κολωνός: Κύκλωμα μαστροπείας πίσω από τις επαφές του 53χρονου –  Έρχονται άλλες πέντε συλλήψεις

Στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών αποφασίστηκε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος κατά 5% τις ώρες αιχμής και 10% να μειωθεί το σύνολο της ενέργειας. Όσον αφορά στην Ελλάδα, υπενθυμίζεται πως στην κυβερνητική σύσκεψη για τα εθνικά μέτρα εξοικονόμησης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τη συμμετοχή του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΡΑΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, συζητήθηκαν και οι ώρες αιχμής κατά τις οποίες η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει για τη μείωση της κατανάλωσης.

Δείτε ακόμη Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ: Διακοπές ρεύματος την Τετάρτη (12/10/2022 ) στην Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ώρες στις οποίες έχουν καταλήξει είναι από τις 09:00 έως και τις 10:00 για τις πρωινές ώρες και από τις 18:00 έως και τις 22:00 για τις βραδινές ώρες.

Δείτε ακόμη Πάτρα : Η Δήμητρα Πισπιρίγκου καίει την αδερφή της

Συνολικά, δηλαδή, η χώρα μας θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους μείωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για 5 ώρες την ημέρα, σύμφωνα με το instanews εφόσον καθοριστεί επίσημα αυτό το ωράριο. Τα μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από 1η Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close