Πέτσας: Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν οι κυρώσεις στους γονείς των παιδιών που ΔΕΝ  φορούν μάσκα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε πως της επόμενες ημέρες θα ανακοινώνουν οι κυρώσεις που θα έχουν οι γονείς, που δεν θα φοράνε στα παιδιά τους μάσκα.

“Δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους” είπε  ο Στέλιος Πέτσας. Ενδεχομένως να υπάρξει έξαρση Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν θα έχουμε έξαρση και των εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης.

Για τα σχολεία, δήλωσε  πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών. Ακόμη πως η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ένα πλέγμα πολιτικών όταν αρχίζει μια σχολική χρονιά· αν τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βοηθήσει στο να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία.

Δείτε ακόμη Αγγελική Ηλιάδη: Θετική στον κορονοϊό η τραγουδίστρια

“Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα”, είπε και συμπλήρωσε πως οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Δείτε ακόμη Πατήρ Ανδρέας Κονάνος : Παραιτήθηκε από τις τάξεις του κλήρου

Close