Πιο ισχυρός έρχεται ο καύσωνας: Μέχρι 47 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Πιο ισχυρός έρχεται ο καύσωνας: Μέχρι 47 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία. Δείτε ποιες περιοχές θα βράσουν από την ζέστη.

Βαθμιαία άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα. Από την Παρασκευή οι μέγιστες τιμές θα φτάνουν τους 38-40 βαθμούς σε όλες τις πεδινές περιοχές, ενώ σε Βοιωτία, Θεσσαλία, πεδιάδα Γιαννιτσών κι Αιτωλοακαρνανία θα αγγίζει τους 42-44 βαθμούς.

Από την Δευτέρα σύμφωνα με το  forecastweather.gr αναμένεται νέα περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας με τις τιμές να αγγίζουν τους 44-47 βαθμούς σε κεντρική Βοιωτία, Θεσσαλία, όλη τη πεδινή Πελοπόννησο, πεδιάδα Γιαννιτσών κι Αιτωλοακαρνανία.
Τονίζεται ότι η δυσφορία στα μεγάλα αστικά κέντρα θα είναι έντονη και τις βραδινές ώρες καθώς η θερμοκρασία θα διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα!

Στα Πελάγη θα επικρατεί μελτέμι μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο το Σ/Κ θα εξασθενήσει πολύ με την επικράτηση κατά τόπους συνθηκών άπνοιας κάτι που θα εκτοξεύσει τη δυσφορία, καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάνουν τους 36-39 βαθμούς.

Δείτε ακόμη Η Ελπίδα Νίνου, η γυναίκα του Φιλιππίδη ξεσπά : Μέχρι τέλους μαζί Θα πεθάνουμε μαζί

♦️ Αττική: μέγιστες θερμοκρασίες που θα προσεγγίζουν τους 39-41 βαθμούς, ενώ το Σ/Κ πιθανώς να φτάσει και τους 42. Στα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη Δευτέρα θα σημειωθεί νέα άνοδος με την θερμοκρασία να φτάνει σε όλα τα κεντροβόρεια τους 41-43 βαθμούς, ενώ σε βορειοδυτικά τμήματα (όπως η Ελευσίνα) το θερμόμετρο θα δείξει 44-46 βαθμούς!! Οι ακραίες συνθήκες καύσωνα θα επιμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.
♦️ Θεσσαλονίκη: Μέγιστες θερμοκρασιακές τιμές μεταξύ 36 και 38 βαθμών. Από τη Δευτέρα αναμένεται άνοδος, στους 40-42 οι μέγιστες.

Επιμέλεια: Δημήτρης Σεμερτζίδης

Close