Ποια μαγαζιά είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή και αύριο Καθαρά Δευτέρα

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά σημερα Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα 2021 – Το ωράριο λειτουργίας τους.

τα σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά σήμερα Κυριακή αλλά και την Δευτέρα 15 Μαρτίου.

παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, τόσο την Κυριακή, όσο και ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

 

Για την Καθαρά Δευτέρα έχει γίνει γνωστό ότι ανοιχτές θα παραμείνουν οι λαϊκές αγορές για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που θα είναι κλειστά. Ανοιχτά θα είναι, επίσης, την Καθαρά Δευτέρα, ιχθυοπωλεία, φούρνοι και μίνι μάρκετ.

 

Πιο συγκεκριμένα για τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, αυτά θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής, αλλά φέτος δεν θα κάνουν το κλασικό ξενύχτι προς την Καθαρά Δευτέρα. Οι πολίτες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, στέλνοντας τον κωδικό μετακίνησης 2 στο 13033

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

 

Ποια μέτρα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα

 

Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.

 

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας, για τις περιοχές που βρίσκονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου, καθώς και την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Για τις άλλες περιοχές που είναι στο κόκκινο η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις εφτά.

Το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει, αλλά μόνο εντός δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα μόνο πεζή ή με ποδήλατο, αφού η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 δεν επιτρέπεται να γίνεται με το αυτοκίνητο.

Close