Ποια πόλη της Ελλάδας έχει το πιο γρήγορο Internet. Η ταχύτερη πόλη στον κόσμο είναι η Σιγκαπούρη με μέση ταχύτητα 103,99 Mbps!
 
Την 92η θέση, μεταξύ 196 χωρών, καταλαμβάνει η Ελλάδα στον κατάλογο των κρατών με τις υψηλότερες ταχύτητες του διαδικτύου διεθνώς. Την ίδια στιγμή, η Γλυφάδα είναι η περιοχή της χώρας με το ταχύτερο Internet.Αυτό προκύπτει από μετρήσεις του Net Index, με βάση τα στοιχεία της εταιρείας μέτρησης της διαδικτυακής ταχύτητας OOKLA, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ). 
Η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα είναι τα 9,64 Mbps, που την κατατάσσει σε καλύτερη θέση από την Ιταλία, την Κύπρο και την Αλβανία, αλλά σε χειρότερη από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Το ταχύτερο Internet στον κόσμο έχουν οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης με μέση ταχύτητα 103,99 Mbps και του Χονγκ Κόνγκ με 96,30 Mbps. Επίσης, με πολύ υψηλές ταχύτητες «σερφάρουν» οι κάτοικοι της Νότιας Κορέας με 76,88 Mbps και της Ιαπωνίας με 67,83 Mbps. 
Σουηδία, Ολλανδία, Λιθουανία και Ελβετία είναι οι χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των χωρών με το ταχύτερο ίντερνετ στο κόσμο. 
Η Δανία, η Λετονία, η Μολδαβία, η Ισλανδία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Εσθονία, η Φινλανδία και η Νορβηγία βρίσκονται στην κορυφαία εικοσάδα στο γρήγορο Internet. 
Η Μπουρκίνα Φάσο έχει τις χαμηλότερες ταχύτητες ίντερνετ στον κόσμο, με μόλις 1,12 Mbps. 
παγκόσμια βάση η μέση ταχύτητα σύνδεσης είναι 22,04 Mbps, ενώ η μέση ευρυζωνική ταχύτητα στην Ευρώπη είναι 27,3 Mbps. Στις χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, η μέση ταχύτητας σύνδεσης είναι τα 27,4 Mbps και στις χώρες του G8 28,8 Mbps. 
Στην Ελλάδα, η Γλυφάδα, με 17,24 Mbps, είναι η περριοχή με τις μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης στο Διαδίκτυο, ενώ ακολουθούν η Βούλα με 17,04 Mbps και οι Σέρρες με 13,87 Mbps.  
Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Αλεξανδρούπολη με 13,5 Mbps και η Κομοτηνή με 11,46 Mbps. Η Αθήνα βρίσκεται στη 16η θέση με μέση ταχύτητα 9,89 Mbps, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη στη 17η θέση, με 9,87 Mbps. Χαμηλές ταχύτητες έχουν τα Ιωάννινα με 8,08 Mbps, η Καλαμάτα με 8,10 Mbps και η Ναύπακτος με 8,36 Mbps.  

Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ

Close