Τα 13 γνωστά και άγνωστα επιδόματα που αλλάζουν το Φεβρουάριο - πίνακες

Η εμφάνιση μιας νέας εφαρμογής έρχεται να βοηθήσει τους εργαζόμενους να υπολογίσουν τη σύνταξη που θα πάρουν. Μέσα σε λίγα λεπτά και πολύ εύκολα πληκτρολογείς τα στοιχεία που ζητούνται και σου βγάζει το πόσο που θα λαμβάνεις για σύνταξη συμπεριλαμβανομένων όλων των κρατήσεων.

Σε ένα ερώτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενους, απαντά το εργαλείο οικονομικής ενημέρωσης του fpress.gr.

Δείτε επίσης Τατουάζ- Το συγκινητικό αντίο της Γερονικολού στη μικρή Λήδα που αγαπήσαμε!

Ένας εξαιρετικά πολύπλοκος υπολογισμός, γίνεται πλέον αρκετά εύκολα, αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

Να συμπληρώσετε τις συντάξιμες αποδοχές σας. Πρόκειται για μια εκτίμηση των μέσων αποδοχών που θα έχετε κατά τη διάρκεια του εργασιακού σας βίου και συγκεκριμένα μετά το 2002 οπότε και άρχισε να μετράει το καινούργιο σύστημα.
Επιπλέον χρειάζεται να προσθέσετε και τα χρόνια για τα οποία έχετε ένσημα.
Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν οδηγούν στο ακόλουθο συμπέρασμα: όσο λιγότερα είναι τα χρόνια εργασίας και όσο χαμηλότερες οι αποδοχές, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό αναπλήρωσης.

Υπολογισμός σύνταξης: Τι σημαίνει αυτό;
Το σύστημα δίνει μεγαλύτερη σύνταξη (αναλογικά με τον μέσο μισθό κατά τη διάρκεια των ετών εργασίας), σε αυτούς που έχουν χαμηλότερες αποδοχές. Έτσι, δοκιμάζοντας διάφορα νούμερα, θα διαπιστώσετε ότι για μέσες συντάξιμες αποδοχές της τάξεως των 800-1000 ευρώ και 20-25 χρόνια ασφάλισης, ο συντελεστής αναπλήρωσης θα περάσει το 70-80%. Αντίθετα, για αποδοχές άνω των 2000-3000 ευρώ και για 30 ή 40 χρόνια ασφάλισης, μπορεί να μειωθεί ακόμη και κάτω από το 50%.

Δείτε επίσης Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Δείτε πότε κλείνουν οι αιτήσεις και πότε βγαίνουν τα τελικά αποτελέσματα

Το εργαλείο υπολογίζει όλες τις κρατήσεις με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ένας συνταξιούχος. Επομένως, από την κύρια και την επικουρική σύνταξη αφαιρούνται οι εισφορές υπέρ υγείας (6%)
από το ποσό που απομένει, αφαιρούνται και ο φόρος εισοδήματος και η εισφορά αλληλεγγύης

Υπολογίστε ΕΔΩ τη σύνταξη που θα πάρετε

Με πληροφορίες από enimerotiko.gr

Close