Προσοχή στα παιδιά – Αυτοί είναι οι ιοί που «σαρώνουν» σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς – Γεμάτα τα Παίδων

Καμπανάκι απο τον καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκη : Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλουν παιδιά και ενήλικες. Τι πρέπει να προσέξουμε; 

Εκρηκτικό είναι το κοκτέιλ ιώσεων που ταλαιπωρεί ενήλικες και παιδιά, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία Παίδων και στις εφημερίες να βγαίνουν ακόμα και ράντζα.

Ο Νίκος Γκότσης, νοσηλευτής ΤΕΠ του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» εκτίμησε πως τον χειμώνα θα υπάρξει έξαρση κρουσμάτων γρίπης, κορονοϊού και του συγκυτιακού ιού RSV.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ : Προσοχή ανακαλεί παρτίδες από γνωστό αντιβιοτικό

«Πριν από δύο χρόνια που είχαμε τον κορονοϊό δεν είχαμε εμφανή συμπτώματα γρίπης, επειδή τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και φόραγαν μάσκα. Τώρα έχουμε έξαρση κρουσμάτων γρίπης και του RSV, του συγκυτιακού ιού, δηλαδή της βρογχιολίτιδας» δήλωσε. Όπως τόνισε οι παιδιατρικές είναι γεμάτες λόγω του εκρηκτικού «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και του ιού RSV.

Ο συγκυτιακός ιός, ο οποίος προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα, προκαλεί βήχα, πυρετό, καταρροή, αδυναμία-κόπωση.

Πότε πρέπει να ανησυχήσουν οι γονείς και να πάνε στο νοσοκομείο τα παιδιά τους; «Όταν έχει υψηλό πυρετό, όταν έχει δύσπνοια τότε πρέπει να το φέρει στο νοσοκομείο. Ο ιπαιδιατριακές κλινικές είναι γεμάτες, σε κάποιες εφημερίες βγάζουν και ράντζα για τα παιδιά» ανέφερε.

Δείτε επίσης : Σοκ : 35χρονος κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων – Έβαλε με τη βία κοριτσάκι σε αυτοκίνητο

Τζανάκης: Πανσπερμία ιών

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μία πανσπερμία ιών που έρχεται. «Είμαστε μπροστά σε μία πανσπερμία ιών που προσβάλουν παιδιά και ενήλικες. Δεν είναι μόνο η γρίπη, ο κορονοϊός και ο συγκυατιακός ιός, είναι και οι ρινοϊοί, αδενοϊοί, εντεροϊοί που προσβάλλουν παιδιά και ενήλικες που εκδηλώνονται με καταροή, πονόλαιμο, φτερνίσματα και υψηλό πυρετό. Μερικά από τα κρούσματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, προκαλούν βρογχιολίτιδα, με αποτέλεσμα να παθαίνουν δύσπνοια και γι’ αυτό χρειάζεται να νοσηλευτούν, να παρακολουθηθούν και να υποστηριχτούν», δήλωσε σύμφωνα με το newsbeast.gr .

«Ορισμένα από τα συμπτώματα, όπως ο πυρετός και η κόπωση, αντιμετωπίζονται στο σπίτι με τους γνωστούς τρόπους, αντιπυρετικά, ανάπαυση, ελαφρύ φαγητό. Όταν το παιδί έχει δύσπνοια και πυρετό πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο», συμπλήρωσε.

Δείτε επίσης : Ιός RSV : Ο ιός που στέλνει τα μικρά παιδιά στο νοσοκομείο και τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, στους ενήλικες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα παρατηρούνται μεγάλες προσελεύσεις στα νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού, αλλά και άλλων ιώσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close