Προσοχή:H νέα τηλεφωνική απάτη! Συναγερμός στις ελληνικές Αρχές

Πληθαίνουν οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, με τους επιτήδειους να «εφευρίσκουν» ολοένα και πιο… πρωτότυπους τρόπους για να βάλουν χέρι σε λογαριασμούς και πορτοφόλια.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα νέο «κόλπο» με υψηλές χρεώσεις έχει προκαλέσει συναγερμό στις Ανεξάρτητες Αρχές που είναι αρμόδιες για την προστασία των πολιτών. Το «τυράκι» για να την πατήσεις είναι απλό: πλούσια δώρα, εκπτωτικά κουπόνια, ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, όλα γίνονται δικά σου με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Αγνωστοι καλούν κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και σε γραφεία, «ενημερώνοντας» ότι ο κάτοχος της γραμμής έχει κερδίσει κουπόνια μεγάλης αξίας για σούπερ μάρκετ. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες αναφορές για τους συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς, με σχόλια όπως «προσοχή, απάτη!».

Το «Εθνος της Κυριακής» κάλεσε αυτούς τους αριθμούς και έπεσε… θύμα, ακολουθώντας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ τις οδηγίες της φωνής στην άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής. «Συγχαρητήρια! Κερδίσατε εκπτωτικά κουπόνια για τα σούπερ μάρκετ (…) με προσφορές συνολικής αξίας 1000 ευρώ. Αν θέλετε να παραλάβετε το δώρο σας, πατήστε το 1», έλεγε το αυτοματοποιημένο μήνυμα, προερχόμενο από ειδικό τηλεφωνικό κέντρο. Βέβαια δεν είχαμε πάρει μέρος σε κανένα διαγωνισμό, αλλά με κάποιο τρόπο είχαμε κερδίσει. Πατώντας το πλήκτρο 1, συνδεθήκαμε με εκπρόσωπο της εταιρείας, μία γυναίκα που δεν ανέφερε ούτε το όνομά της ή άλλα στοιχεία. Μιλούσε στο τηλέφωνο σαν να διάβαζε, προφανώς τις οδηγίες που της είχαν δώσει, λέγοντας το «ποίημα»: «Εχετε κερδίσει εκπτωτικά κουπόνια συνολικής αξίας 1.000 ευρώ, τα οποία μπορείτε να εξαργυρώσετε στο τάδε σούπερ μάρκετ (…)».

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close