Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου

Ποιες οι νέες εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου;

Με εντάσεις και προκλητική συμπεριφορά εκ μέρους του βασικού κατηγορούμενου, συνεχίστηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Στο Μικτό Εφετείο Αθηνών βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου, η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, συγγενείς και φίλοι, που ζητούν να μάθουν που βρίσκεται η σορός του άτυχου νέου.

Δείτε ακόμα: Γιορτή Τριών Ιεραρχών 2019: Θα λειτουργήσουν εκείνη τη μέρα τα σχολεία;

Για μια ακόμα φορά δεν εμφανίστηκε ο ένας από τους δύο γιους του βασικού κατηγορούμενου, για τον οποίο είχε διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του. Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε, ούτε και εντοπίστηκε να καταθέσει στο Μικτό Εφετείο Αθηνών σε τέσσερις συνεχόμενες συνεδριάσεις του.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας η Αστυνομία διαμήνυσε στην Έδρα πως δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση του εντάλματος για την προσαγωγή του στο Εφετείο. Οι δικαστές αποφάσισαν πως η διαταγή για τη βίαιη προσαγωγή του εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ και διαβιβάστηκε εκ νέου στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης που εποπτεύει την περιοχή κατοικίας του.

Δείτε ακόμα: Σαρμπέλ: Το πένθος και η μάχη με την κατάθλιψη – Όσα εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεχίστηκε η εξέταση μάρτυρα που προέκυψε από πρόσφατη κατάθεση άλλου προσώπου για την υπόθεση, που πλέον κατηγορείται για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατά την έναρξη της εξέτασής του στις 19 Δεκεμβρίου, λίγο πριν το δικαστήριο διακόψει λόγω στάσης της γραμματείας, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις σε καίριες ερωτήσεις της Έδρας και είχε έντονο και προκλητικό ύφος.

Όταν ρωτήθηκε από την πολιτική αγωγή για το ταξίδι που πραγματοποίησε οδικώς σε επίμαχη ημερομηνία μαζί με συνεργάτη του εγκέφαλου μεταφέροντας «κάρβουνα», είπε πως κατευθύνθηκαν στη Θήβα.

Σε προηγούμενη συνεδρίαση άλλος μάρτυρας που κατέθεσε για το ίδιο ταξίδι, ισχυρίστηκε πως πήγαν στα Καμμένα Βούρλα. Η στάση του και οι απαντήσεις του προκάλεσαν την αντίδραση των δικαστών.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 10 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία και ανέβηκε πρώτος στο βήμα, άλλαξε εντελώς ύφος και προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους. Επέμεινε πως δεν πήγαν στα Καμμένα Βούρλα και σε ερώτηση εφέτη αν άναψαν φωτιά με τα «κάρβουνα» που μετέφεραν, απάντησε αρνητικά.

Στις επίμονες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής να διευκρινίσει ποιο ήταν ακριβώς το δρομολόγιο που ακολούθησαν, ο μάρτυρας ξέσπασε και με φωνές ισχυρίστηκε πως δεν πέρασαν ποτέ από τα Καμμένα Βούρλα και πως δεν γνωρίζει γιατί κατέθεσε κάτι τέτοιο ο μάρτυρας και ξάδελφος του, που πλέον κατηγορείται για ψευδορκία.

Με το ίδιο έντονο ύφος, απευθυνόμενος στον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, είπε: «Δεν λέω ψέματα κύριε, αυτά είναι δικά σας μυθεύματα!».

Υποστήριξε πως με τον βασικό κατηγορούμενο έχουν συναντηθεί μόνο τέσσερις φορές έως σήμερα. Από την πλευρά της η υπεράσπιση, δεν του απηύθυνε ερωτήσεις. Με το πέρας της κατάθεσης του η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα ο συγκεκριμένος μάρτυρας να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με εκείνον που όταν κατέθεσε δεν έπεισε το δικαστήριο και κατηγορείται για ψευδορκία. Το αίτημα έγινε δεκτό από την Έδρα.

Δείτε ακόμα: Προσοχή! Επικίνδυνα τοξικά παιχνίδια ανακλήθηκαν από μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα η εξαδέλφη του θύματος που ανέφερε πως μία μέρα μετά την απαγωγή του Μάριου Παπαγεωργίου βρέθηκε στο σπίτι του βασικού κατηγορούμενου.

Τόνισε πως την ώρα που οι δύο γυναίκες ήταν μόνες τους στην κουζίνα, η σύζυγος του εγκέφαλου της είπε πως «έφυγε ένα βάρος από πάνω της γιατί σιγουρεύτηκε πως ο Μάριος ήταν καλά».

Ο βασικός κατηγορούμενος τότε πήρε το λόγο και απευθυνόμενος στη μάρτυρα, είπε με προκλητικό ύφος: «Ήμουν κι εγώ μπροστά και εσύ μου είπες πως οι μαγκιές εδώ πληρώνονται», υπονοώντας πως η μάρτυρας αναφερόταν στον Μάριο Παπαγεωργίου και στη δική του υπαιτιότητα για την απαγωγή του! Η παρέμβαση αυτή προκάλεσε ένταση στο ακροατήριο.

Η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου Βαρβάρα Θεοδωράκη άρχιζε να του φωνάζει: «Ψεύτη, πες μου πού είναι το παιδί μου;». Λίγο πριν καταρρεύσει, οι συγγενείς την μετέφεραν έξω από την αίθουσα, ενώ το δικαστήριο διέκοψε για λίγο τη διαδικασία μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακολούθησε η εξέταση του θείου του άτυχου νέου. Μόλις ολοκλήρωσε, στο βήμα ανέβηκε ένα ακόμα πρόσωπο που κλήθηκε για πρώτη φορά και προέκυψε μετά την κατάθεση προηγούμενου μάρτυρα που κατηγορείται για ψευδορκία. Σε καίριες ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής, σχετικές με τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του ίδιου και του εγκέφαλου για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε τη νύχτα της απαγωγής ο βασικός κατηγορούμενος, δεν μπόρεσε να δώσει σαφείς εξηγήσεις.

Ισχυρίστηκε πως ο ίδιος ζητούσε «ρουσφέτια» από τον εγκέφαλο και σε αντάλλαγμα του επισκεύαζε αυτοκίνητα. Η πρόεδρος τον προέτρεψε να πει την αλήθεια «για να μην μπερδεύει και ο ίδιος τα πράγματα στο μυαλό του». Στη συνέχεια ο μάρτυρας είπε πως γνώριζε το θύμα και τον περιέγραψε σαν ένα τέλειο παιδί. Πρόσθεσε πως εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει για να βοηθήσει το δικαστήριο να φτάσει στην αλήθεια.

Απευθυνόμενη στον μάρτυρα η πρόεδρος ανέφερε: «Όλοι οι μάρτυρες φαίνεστε φοβισμένοι. Είχε τέτοια δύναμη ο κατηγορούμενος να σας επιβάλλεται και να σας τρομοκρατεί;».

Η δίκη διακόπηκε και η εξέταση του μάρτυρα που κατέθεσε τελευταίος, θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Πηγή: fimes
Close