Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε το αίτημα για αναβολή

Το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου απορρίφθηκε σύμφωνα με το newsbomb.gr

Δείτε ακόμη Ξυλοκόπησαν τον τραγούδιστη Αντύπα πάνω στη Πίστα (Video)

«Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορέί να δοθεί αναβολή επειδή αργέί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο», ανακοίνωσε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως σκεπτικο της απόρριψης της αναβολής.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στο εδώλιο λίγο πριν τις 08:30 συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Λίγο μετά τις 9 έφτασαν στο δικαστήριο οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της.

Η έδρα αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστες και μία γυναίκα εισαγγελέα.

Με την εκφώνηση της υπόθεσης και πριν από την κλήρωση των ενόρκων και την εκφώνηση των μαρτύρων, ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου έθεσε ζήτημα αναβολής επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή. Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κα κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.
Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας νωρίτερα για την αναβολή που ζήτησε επικαλέστηκε μεταξύ άλλων υποχρεώσεων του και την έναρξη της υπόθεσης δολοφονίας του Αλκή Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, στην οποία υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι που σε λίγο καιρό συμπληρώνουν ένα έτος εντός των φυλακών.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε συντετριμμένος από την απώλεια του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου.

Close