Σχολεία: Από τι εξαρτάται το άνοιγμα τους – Τι θα γίνει με το  λιανεμπόριο;

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μίλησε στο  MEGA για το άνοιγμα των σχολείων  αλλά και για το τι σκέψεις υπάρχουν για το άνοιγμα του  λιανεμπορίου.

το σημαντικό είναι ότι βλέπουμε σημαντική μείωση των θετικών τεστ σε σχέση με το σύνολο καθώς έχουμε πέσει κάτω από το 4%» είπε ο κύριος Γώγος.

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα πίεση στο σύστημα. Θα γίνει και αυτό σιγά σιγά, είμαι σίγουρος» συμπλήρωσε. Αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσουμε για να δούμε τα δεδομένα σε όλη τη χώρα γιατί υπάρχουν περιοχές που είναι πηγή έξαρσης» ονοματίζοντας κάποιες περιοχές της Βοιωτίας, της Κοζάνης, της Δυτικής Αττικής.

Δείτε επίσης : Το πρώτο μύνημα του Βασίλη Κικίλια μετά τη γέννα της Τζένης Μπαλατσινού

 

Συγκεκριμένα για τα σχολεία  σημείωσε πώς  «εάν μπορέσουμε να ανοίξουμε στις 8 του Ιανουαρίου θα είναι θετικό βήμα. Τετάρτη-Πέμπτη θα οδηγηθούμε σε κάποια απόφαση».

Είπε ότι «προφανώς μόνο τα δημοτικά θα ανοίξουν»  και επισήμανε πως : «υπάρχει περίπτωση αν τα πράγματα πάνε καλά να ανοίξουν και οι άλλες βαθμίδες αλλά πρώτα θα ανοίξουν τα δημοτικά». Υπάρχει περίπτωση να εξετάσουμε το άνοιγμα με ζώνες για λιανεμπόριο, αυτό θα το δούμε τις επόμενες δύο εβδομάδες»

Σιγά σιγά θα δούμε την μετακίνηση από νομό σε νομό γιατί πρέπει να υπάρχει μια ομοιόμορφη εικόνα στην Ελλάδα, είναι νωρίς να το συζητάμε ακόμα αυτό. Είπε τελειώνοντας ο κύριος Γώγος.

 

 

Close