Σχολεία - Κεραμέως : Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα

Σχολεία – Κεραμέως : Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα δήλωσε η υπουργός παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η χρήση μάσκας θα είναι επιβεβλημένη μέσα στα σχολεία και όποιος αρνηθεί να φορέσει θα έχει κυρώσεις σύμφωνα με τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται.

 

Μέτρα για τη χρήση μάσκας εντός των σχολείων σχεδιάζουν ειδικοί και κυβέρνηση ενόψει της έναρξης της χρονιάς, με τη Νίκη Κεραμέως να είναι ξεκάθαρη στην επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο κυρίως από τους μαθητές.

Δείτε ακόμη :ΕΟΦ : Ανάκληση δύο αντισηπτικών  Δείτε ποια (εικόνα)

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο «δεν θα συμμετέχουν στο μάθημα με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Η ίδια τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι «στα σχολεία, γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα» και ξεκαθάρισε επίσης ότι «σε περίπτωση άρνησης ή προτροπής από γονείς για μη χρήση μάσκας θα ακολουθηθούν όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται». «Δεν νοείται να είναι κανείς στο σχολείο χωρίς μάσκα» κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
«Οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη», επεσήμανε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας ότι «υπάρχει προγραμματισμός για άνοιγμα των σχολείων στις 7 του μηνός, ωστόσο θα υπάρξουν ανακοινώσεις την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου. Περιμένουμε να επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς για να μην υπάρχουν μετακινήσεις ασυμπτωματικών».

Για τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη επεσήμανε ότι «η πρόταση των ειδικών είναι η λειτουργία σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι ένα αυστηρό μέτρο, πλην όμως λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως, είπα και στη Βουλή η μάσκα σε καιρό πανδημίας είναι η μάσκα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό εργαλείο, δεν είναι το μόνο ωστόσο. Έχουμε προβλέψει μια τεράστια ενημερωτική καμπάνια μέσω video και οδηγιών του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα οι γιατροί σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έχουν προβλέψει διαφορετικές ώρες διαλειμμάτων για να μειώσουν τον συγχρωτισμό των ομάδων».

Επίσης η Υπουργός Παιδείας έκανε αναφορά και στη χρήση των αντισηπτικών αλλά και στην πρόβλεψη για τον συχνότερο καθαρισμό των σχολικών μονάδων και κατά την ώρα λειτουργίας των σχολείων αλλά και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Δείτε ακόμη Σύψας : Τα παιδιά περισσότερο κινδυνεύουν να μολυνθούν σπίτι παρά στο σχολείο βίντεο

Απηύθυνε δε, μια προτροπή στους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα σχολεία. «Κάναμε», είπε «μια μεγάλη κίνηση και με προτροπή πρωθυπουργού να επεκτείνουμε σημαντικά τις ώρες λειτουργίας τους και για παιδαγωγικούς λόγους και προκειμένου να περιορίσουμε τον συγχρωτισμό με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

Τέλος η κ. Κεραμέως διαβεβαίωσε ότι «το Υπουργείο Παιδείας αξιολογεί σε συνεργασία με τους ειδικούς τα δεδομένα και επικαιροποιεί τις αποφάσεις λαμβάνοντας τα πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας».

Για τα κυλικεία στα σχολεία, η υπουργός Παιδείας, είπε ότι «θα λειτουργήσουν στη βάση των οδηγιών που εκδίδει ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα είναι μια προσαρμοσμένη λειτουργία στον καιρό της πανδημίας» διευκρίνισε.

Για τα ΑΕΙ, τόνισε ότι η Εξεταστική του Σεπτεμβρίου προχωρά κανονικά με όλες τις προβλέψεις που ίσχυαν για εξ αποστάσεως εξέταση και πως για το Χειμερινό εξάμηνο, οι μικρές διαλέξεις θα γίνονται δια ζώσης και οι μεγάλες, που παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών, εξ αποστάσεως.

Η Υπουργός Παιδείας, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη και για το θέμα διορισμών στην ειδική αγωγή, σε μόνιμο προσωπικό και σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, με πλήρωση των θέσεων νωρίτερα απ ό,τι ποτέ. Σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ακολουθεί η διαδικασία 10.500 μόνιμοι διορισμοί στη Γενική Εκπαίδευση.

Αυτός είναι ο αριθμός των μασκών που θα διατεθεί δωρεάν
Η χρήση μάσκας να είναι το βασικότερο μέτρο για την προστασία των παιδιών από τον κορωνοϊό.

Οι μάσκες, θα διατεθούν δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς, πριν από μερικές ημέρες, ο ΥΠΕΣ, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, υπέγραψε την Απόφαση για την πρώτη δόση της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6,2 εκατ. ευρώ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σκοπό την αγορά τους και την προμήθειά τους στα δημόσια σχολεία της χώρας, μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αποκάλυψε τον αριθμό των μασκών που θα διατεθεί σε κάθε άτομο. «Θα δοθούν υφασμάτινες μάσκες με προδιαγραφές σε κάθε παιδί και εκπαιδευτικό. Ο αριθμός ανά άτομο θα είναι δύο μάσκες, όμως αυτό αναμένεται να διευκρινιστεί. Θα είναι δύο ή τρεις, πάντως σίγουρα υπάρχει επαρκείς αριθμός μασκών και αυτό είναι κάτι που θα ρυθμιστεί από το υπουργείο Εσωτερικών», τόνισε μεταξύ άλλων στο OPEN.

με πληροφορίες απο το newpost.gr

Close