Σχολεία μηνύουν Instagram TikTok κ.α. για κακή επίδραση στην υγεία των μαθητών

Σχολεία τ μηνύουν YouTube, TikTok κ.α. για κακή επίδραση στην ψυχική υγεία των μαθητών. Η μήνυση κατηγορεί πολλούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή χρησιμοποιούν ψυχολογικά κόλπα για να κρατούν τα παιδιά να βλέπουν τις εφαρμογές τους

Τα δημόσια σχολεία του Σιάτλ μηνύουν διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές ροής περιεχομένου ισχυριζόμενοι ότι «εκμεταλλεύτηκαν επιτυχώς τους ευάλωτους εγκεφάλους της νεολαίας» προκειμένου να αποφέρουν κέρδη, σύμφωνα με το GeekWire. Η μηνυτήρια αναφορά επισημαίνει ότι αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούσαν ψυχολογικές μεθόδους για να βλάψουν την ψυχική υγεία των μαθητών.

Οι εφαρμογές που κατονομάζονται στην αγωγή περιλαμβάνουν TikTok, YouTube, Facebook, Snap και Instagram. Οι μητρικές τους εταιρείες (συμπεριλαμβανομένης της Google, της μητρικής της εταιρείας Alphabet, διαφόρων μονάδων Meta και της ByteDance) είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Δείτε επίσης : Τραγωδία : Έβαλε φωτιά στο σπίτι του και βούτηξε στο κενό

Η μήνυση κατηγορεί πολλούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επειδή χρησιμοποιούν ψυχολογικά κόλπα για να κρατούν τα παιδιά να βλέπουν τις εφαρμογές τους. Η μήνυση κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, Δυτική Περιφέρεια της Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, και ζητά μια δίκη από ενόρκους.

“Τα επιχειρηματικά τους μοντέλα βασίζονται σε διαφημίσεις. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι χρήστες στις πλατφόρμες τους, τόσο περισσότερες διαφημίσεις μπορούν να πουλήσουν οι κατηγορούμενοι”, υπογραμμίζεται.

Οι Ενάγοντες θέλουν το δικαστήριο να εκδώσει Διάταγμα που να αναφέρει ότι οι ενέργειες των Εναγόμενων συνιστούν δημόσια ενόχληση σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της Ουάσιγκτον σύμφωνα με το wifinews.gr  Η σχολική περιφέρεια ζητά επίσης Διάταγμα που αναφέρει ότι “οι κατηγορούμενοι ευθύνονται αλληλέγγυα και εις ολόκληρον και πρέπει να σταματήσουν τις ενέργειες που προκάλεσαν τη δημόσια ενόχληση. Η μήνυση ζητά επίσης από το Δικαστήριο να σταματήσει τους Εναγόμενους από το να προβαίνουν στις ενέργειες που οδήγησαν στην υποβολή της καταγγελίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close