Σε διπλανό δωμάτιο κοιμόντουσαν τα τρία τους παιδιά όταν ο σύζυγος…

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η εξαφάνιση της 37χρονης Ανθής Λινάρδου από το Βελβεντό Κοζάνης, το πτώμα της οποίας βρέθηκε χθες θαμμένο στο χωράφι του συζύγου της, Τάσου Τσιουχάρα. Η εξέλιξη έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία αλλά και όλο το πανελλήνιο, δη μετά την κυνική ομολογία του δράστη: «Ας πάω ισόβια. Την έπνιξα και την έθαψα».

Ο δημοσιογράφος του kozan, Θεόφιλος Παπαδόπουλος αποκάλυψε λεπτομέρειες από την ομολογία του δράστη αλλά και στοιχεία από τον τρόπο που έγινε το φρικτό έγκλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτ. Μακεδονίας, κ. Δημοσθένη Χρήστου.

Η ομολογία του
Το βράδυ του Σαββάτου στις 9 Ιανουαρίου, όταν και ο φερόμενος συζυγοκτόνος είχε δηλώσει ότι εξαφανίστηκε η 37χρονη Ανθή, το ζευγάρι είχε τσακωθεί. Εκείνο το βράδυ ήταν λοιπόν που ο δράστης την έπνιξε, ενώ στο διπλανό δωμάτιο τα τρία του παιδιά, ένα αγόρι 8 ετών και τα δίδυμα κορίτσια 6 ετών κοιμόντουσαν. Στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα της μέσω της εσωτερικής σκάλας που οδηγούσε στο γκαράζ και την έβαλε στο αυτοκίνητο, με το οποίο τη μετέφερε στο χωράφι του όπου και την έθαψε.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες, ο δράστης έκανε εργασίες στο χωράφι. Όπως υποστήριξε, υπήρχε ένας βράχος τον οποίο ήθελε να αφαιρέσει, με τη βοήθεια εκσκαφικού μηχανήματος. Εκεί είχε ανοίξει ένα λάκκο πάνω από 1,5 μ., όπου και έθαψε την άτυχη μητέρα. Στην ομολογία του υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργό στο έγκλημα. «Μου είχε δηλώσει ότι αμέσως μετά τις γιορτές θα με εγκαταλείψει» απάντησε όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε

Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον σύζυγο να τους δείξει τα χωράφια
Οι άνδρες της Ασφάλειας έλεγξαν όλα τα χωράφια που είχε στην κατοχή του, ένα προς ένα, μαζί με το δράστη. Οι μαρτυρίες των γειτόνων έλεγαν ότι τελευταία ο δράστης είχε «φρεζάρει» τα χωράφια του. Φτάνοντας όμως στους αγρούς που είχε στην κατοχή του, κανένα από αυτά δεν ήταν φρεζαρισμένα. Την δεύτερη φορά που πήγαν οι αστυνομικοί στο σημείο, ο τόπος που είχε θαφτεί τελικά η γυναίκα, ήταν ο μόνος από τους 13 αγρούς, που είχε υποστεί αυτή την παρέμβαση.

Εστίασαν τις έρευνες στο εν λόγω χωράφι
Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά βρίσκονταν στο σημείο, τα οποία δεν μπορούσαν να οσμιστούν σε τόσα μέτρα βάθος. Οι αστυνομικοί αποφάσισαν να σκάψουν. Το χέρι της άτυχης Ανθής εμφανίστηκε από το λάκκο. Ο δράστης κατέρρευσε και ομολόγησε..

Η Ανθή αντιστάθηκε πριν τον στραγγαλισμό
Όλοι μιλούν για μία γυναίκα γεμάτη ενέργεια, που ασχολούνταν ενεργά με τα κοινά στο Βελβεντό. Μάλιστα, ήταν δραστήρια και αθλητικός τύπος. Μάθαινε πολεμικές τέχνες, γι’ αυτό και ο δράστης είχε αμυχές στο πρόσωπο και κάτω από τη μασχάλη.

Δείτε εδω τι λέει ο πεθερός της


Close