Σε λειτουργία η μονάδα «ΜΑΝΑ» για τα εγκαταλελειμμένα νεογέννητα

Η μονάδα «ΜΑΝΑ» βρίσκεται στο μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» και δημιουργήθηκε για να φιλοξενήσει τα νεογνά που για διάφορους λόγους αμέσως μετά τη γέννησή τους, δεν βρίσκονται με τους φυσικούς τους γονείς.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, η δυναμικότητα της μονάδας αναμονής παιδιού, αφορά στη φιλοξενία 18 νεογνών. Η μονάδα έχει εμβαδόν 95 τμ και 40 τμ βοηθητικών χώρων. Κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους αλλά και με την χορηγία της ALPHA BANK σε ό,τι αφορά τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
«Η Μ.ΑΝΑ. Παιδιού δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση για να δώσει στα παιδιά που για κοινωνικούς λόγους μένουν κοντά μας, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», κ. Δημήτρης Βεζυράκης.

Στόχος είναι τα παιδιά γρήγορα να τοποθετούνται σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον. Σύμφωνα δε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε έναν μήνα από οκτώ που ήταν στο παρελθόν, με τη συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Γ.Ν.Μ. «Έλενα Βενιζέλου» και Γ.Ν.Α. «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «ΜΗΤΕΡΑ» και της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή: mylife.gr

Close