Σεισμός Εύβοια : Φρόνιμο οι κάτοικοι να προετοιμάζονται για το χειρότερο – Τι λένε οι σεισμολόγοι

Σεισμός Εύβοια : Φρόνιμο οι κάτοικοι να προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο ,Έτσι πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες μπορεί να έρθει σεισμός μέχρι 6 ρίχτερ- Τι λένε οι σεισμολόγοι για τον ισχυρο σεισμό.

Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στα Ψαχνά Ευβοίας λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους και ανησυχία στους ειδικούς.
Το επίκεντρο του σεισμού στην κεντρική Εύβοια, που έγινε αισθητός στην Αθήνα, βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα και είναι κοντά στην Χαλκίδα.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κώστας Παπαζάχος, διευθυντής εργαστηρίου γεωφυσικής ΑΠΘ, έκανε λόγο για ένα γνωστό ρήγμα που έχει δώσει αντίστοιχους σεισμούς και στο παρελθόν.

«Είναι γνωστό ρήγμα, των Ψαχνών, που έχει δώσει σεισμούς και στο παρελθόν, το 2003 και το 2008».

Δείτε ακόμη Μετά την Αμερική έρχεται η πολική βόμβα και στην Ελλάδα;

Σημαντικοί μετασεισμοί

Σεισμός Εύβοια : Φρόνιμο οι κάτοικοι να προετοιμάζονται για το χειρότερο – Τι λένε οι σεισμολόγοι
Όπως αναφέρει ο κ. Παπαζάχος, οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν μπορεί να φτάσουν και στο ίδιο μέγεθος.

«Θα ακολουθήσουν σημαντικοί μετασεισμοί. Θα αισθάνονται έντονα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ωστόσο η Αθήνα δεν κινδυνεύει από την ακολουθία. Ο κίνδυνος είναι για τα Ψαχνά και τη Χαλκίδα».

Όπως κλαίει ο διευθυντής του εργαστηρίου γεωφυσικής ΑΠΘ, το συγκεκριμένο ρήγμα «μπορεί εύκολα να δώσει εύκολα σεισμό της τάξης των 6 Ρίχτερ και λίγο παραπάνω».

«Θα αλλάξουν χρονιά με σεισμούς»

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι κάτοικοι θα αλλάξουν χρονιά με σεισμούς. Θα υπάρχουν και ισχυροί μετασεισμοί στο μέγεθος του πρώτου σεισμού».

Όπως σημειώνει:

«Οι κάτοικοι πρέπει να προετοιμαστούν και για το χειρότερο σενάριο. Έτσι πρέπει να κινηθούμε τις επόμενες ώρες και μέρες».

Βίντεο ντοκουμέντο τη στιγμή της σεισμικής δόνησης των 4.9 ρίχτερ

πλάνα από κάμερες ασφαλείας διαφόρων καταστημάτων της περιοχής που δείχνουν τη στιγμή του σεισμού και τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Close