Σοκ: Πέθανε 25χρονη επειδή η μητέρα της έπλυνε με χλωρίνη το κλιματιστικό

Μία 25χρονη κοπέλα βρήκε τραγικό θάνατο στην Τουρκία όταν η μητέρα της, θέλοντας να καθαρίσει το κλιματιστικό, το περιέλουσε με χλωρίνη και στη συνέχεια το έθεσε σε λειτουργία, γεμίζοντας το σπίτι με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, τρία ακόμη μέλη της οικογένειας (μεταξύ των οποίων και η ίδια η γυναίκα που έκανε το ολέθριο λάθος) μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση, όπου νοσηλεύτηκαν αρκετούς μήνες, σε κρίσιμη κατάσταση. Ένα από αυτά, μια 27χρονη κοπέλα, παραμένει σε κώμα μέχρι σήμερα.

Η τραγωδία συνέβη πριν από τέσσερις μήνες, όταν η 60χρονη Σαλίχα Τασάν, από την πόλη Αφσίν της επαρχίας Καχραμανμαράς, αποφάσισε να καθαρίσει το σύστημα κλιματισμού με χλωρίνη, έτσι ώστε να εξολοθρεύσει όλα τα μικρόβια που ζούσαν στο εσωτερικό του.

Η δραστική ουσία διαπότισε τα φίλτρα και τα άλλα μέρη της μονάδας, με αποτέλεσμα να γεμίσει όλο το σπίτι δηλητηριώδη αέρια όταν τελικά ενεργοποίησε τη συσκευή.

Η 60χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μαζί με την 27χρονη νύφη της, τον 30χρονο γαμπρό της και την 25χρονη κόρη της, η οποία εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα. Σύμφωνα με την Daily Mail, η ηλικιωμένη γυναίκα και ο γαμπρός της παρέμειναν 4 μήνες στο νοσοκομείο και πήραν μόλις πρόσφατα εξιτήριο, ενώ η 27χρονη κοπέλα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κώμα, χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση.

«Η κόρη μου και η νύφη μου ήθελαν να καθαρίσουν την κουζίνα. Μετά πήγαν να καθαρίσουν ένα άλλο δωμάτιο. Ο γαμπρός μου έπλενε το αμάξι έξω στον δρόμο. Αργότερα, όταν καθόμασταν όλοι στην κουζίνα, αρχίσαμε να νιώθουμε άσχημα. Θυμάμαι ότι πήγαμε στο νοσοκομείο, αλλά μετά όλα είναι θολά», είπε η Σαλίχα μόλις βγήκε από το νοσοκομείο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, η αστυνομία στην Τουρκία ερευνά τώρα το ενδεχόμενο η τραγωδία να προκλήθηκε από τη φονική χημική αντίδραση ανάμεσα στη χλωρίνη και σε ένα καθαριστικό με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιούσε η 60χρονη γυναίκα.

Περισσότερα: Σοκ: Πέθανε 25χρονη επειδή η μητέρα της έπλυνε με χλωρίνη το κλιματιστικό | E-Radio.gr Ειδήσεις

Close