Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 4 χρονος έφυγε από το σχολείο-Συνελήφθη 55χρονη νηπιαγωγός

Το παιδί έφυγε από την ανασφάλιστη πόρτα του σχολείου

Στη σύλληψη 55χρονης νηπιαγωγού στο 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, προχώρησε η Αστυνομία, καθώς 4χρονος μαθητής διέφυγε την προσοχή της και βρέθηκε εκτός του σχολείου.

Δείτε ακόμη Έκτακτο: Ένα βήμα πριν το μίνι Lockdown η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή το μεσημέρι ο 4χρονος έφυγε από την ανασφάλιστη πόρτα του νηπιαγωγείου και εντοπίστηκε στον δρόμο από περαστικό. Παραδόθηκε στη μητέρα και κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία συνέλαβε την 55χρονη.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, ορίστηκε δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερη.

Η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, από την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1, βρέθηκε στο 24ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και συνομίλησε με γονείς.

«Το ότι ένα παιδί έφυγε από το σχολείο, ενώ η διευθύντρια του σχολείου γνώριζε ότι οι πόρτες ήταν κλειστές, θεωρώ ότι δεν ευθύνεται για αυτό το περιστατικό. Ωστόσο, θεωρώ ότι υπήρχε πολύ μεγάλος κίνδυνος το παιδί να πάθει κάποιο ατύχημα ή να μας το κλέψουν κιόλας. Η διευθύντρια μας είπε ότι η εσωτερική πόρτα έμεινε ανοικτή από κάποια άλλη εκπαιδευτικό, ενώ εκείνη γνώριζε ότι την είχε κλείσει. Και ότι την εξωτερική πόρτα μία μητέρα που ήρθε να αφήσει το παιδί της, την άφησε ανοιχτή», είπε μία μητέρα, ενώ μία δεύτερη δήλωσε:

«Αυτό που θέλω να πω είναι πως είναι μία εκπαιδευτικός πάρα πολύ τυπική. Την έχουμε πάρα πολλά χρόνια σε αυτό εδώ το Νηπιαγωγείο. Των περισσοτέρων τα παιδιά έχουν περάσει από εδώ και έχουν πάει στο Δημοτικό. Αν ρωτήσετε τους γονείς, ένας δεν θα βρεθεί να σας πει κάτι άσχημο για αυτήν τη γυναίκα.» Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως από την πληροφόρηση που έχει, η μητέρα του παιδιού σκοπεύει να κινηθεί νομικά εναντίον της εκπαιδευτικού.

Close