έλλειψη-φαρμάκων-

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει σοβαρές ελλείψεις σε Φάρμακα πρώτης ανάγκης. Ο κόσμος δεν μπορεί να προμηθευτεί, παυσίπονα, αντιπυρετικά, φάρμακα για τον διαβήτη αντιβιώσεις, αντικαταθλιπτικά και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το ipaidia.gr, ο ΦΣΑ καταγγέλει πως περισσότερα από 400 βασικά φάρμακα δεν είναι διαθέσιμα στα ελληνικά φαρμακεία. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α, όπως διευκρινίζει ο ΦΣΑ.

Δείτε ακόμα ΕΟΦ: Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα με γνωστό χάπι για τη χοληστερίνη

Μάλιστα σημειώνουν, ότι οι ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης ανάγκης «έχουν σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά».

«Οι φαρμακοποιοί κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά» τονίζει ο ΦΣΑ.

Εγκαλεί μάλιστα την πολιτεία διότι «δυστυχώς παρόλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια».

Δείτε ακόμα ΕΟΦ : Ανάκληση γνωστού συμπληρώματος σιδήρου

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζητούν από τον υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε φάρμακα πρώτης ανάγκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr 

Close