Σπαράζει καρδιές η τραγική μάνα και σύζυγος των αγνοούμενων της Ηλείας!

Σε ένα πρωτόγνωρο θρίλερ, με αμέτρητες στιγμές αγωνίας εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης πατέρα και κόρης από την περιοχή Δουνέικα της Ηλείας. Δέκα ολόκληρες μέρες από τη στιγμή που έδωσαν το τελευταίο τους στίγμα, οι άνδρες της ΕΛΑΣ συνεχίζουν τις έρευνες τους, ωστόσο οι ελπίδες να τους εντοπίσουν εν ζωή λιγοστεύουν ώρα με την ώρα.

«Τα έχω χαμένα. Δεν ξέρω τι να πω. Μιλάω με την αστυνομία συνεχώς αλλά δεν έχω κανένα νέο», λέει στο protothema.gr, η Αγγελική Λοϊζίδη όπου το βράδυ της 16ης Ιουλίου είδε για τελευταία φορά το σύζυγο της και της κόρη της. Η μητέρα που παραθέριζε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής μαζί με την οικογένεια της ήταν η πρώτη που έσπευσε να τους εντοπίσει. Μετά τις πρώτες ώρες εξαφάνισης του άνδρα της Κωνσταντίνου και της κόρης της Ελένης, μαζί με τον αδερφό της και τους υπόλοιπους συγγενείς της «όργωσαν» τους νομούς Ηλείας, Αχαίας και Αρκαδίας, ενώ απευθύνθηκαν σε όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Αφού πέρασαν 24 ώρες δήλωσαν την εξαφάνιση στις αστυνομικές αρχές, από τις οποίες στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση για την ανεύρεση των δύο αγνοούμενων. Για οκτώ ημέρες περισσότερα από 200 άτομα ρίχτηκαν στις έρευνες. Αστυνομικοί, άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ με εκπαιδευμένα σκυλιά, αλλά και εθελοντές έψαξαν σπιθαμή προς σπιθαμή την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Εξέτασαν κάμερες οδικών αρτηριών, ερεύνησαν αγροτικούς δρόμους και αρδευτικά κανάλια και με τη βοήθεια ειδικών οχημάτων έφτασαν μέχρι και δύσβατα σημεία. Ολες οι προσπάθειες τους όμως απέβησαν μάταιες, καθώς δεν κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του 68χρονου άνδρα και της 44χρονης κόρης του η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και χρήζει φαρμακευτικής αγωγής.

Καμία μαρτυρία για εμφάνιση τους σε κάποιο σημείο
Παράλληλα φωτογραφίες των εξαφανισθέντων δημοσιεύτηκαν πάντου. Κι αυτές όμως δεν βοήθησαν στις έρευνες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την υπόθεση, οι μαρτυρίες των ατόμων που τους είδαν να κινούνται στην περιοχή την Δουνέικων, εφόσον έφυγαν από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας όπου είχαν πάει να ανάψουν ένα κερί το βράδυ της 16ης Ιουλίου, ήταν ελάχιστες. Πατέρας και κόρη, εθεάθησαν λίγη ώρα αργότερα μετά την επίσκεψη τους στο ναό, στην περιοχή της Κουρούτας περίπου πέντε χιλιόμετρα από το σημείο όπου παραθέριζαν. Εκεί τους είδε ένα άτομο από το οποίο οι μετέπειτα αγνοούμενοι ζήτησαν πληροφόριες για το πως θα επιστρέψουν στα Δουνέικα. Ο άνδρας του εξήγησε ποια διαδρομή θα πρέπει να ακολουθήσουν, ωστόσο ο 68χρονος και η κόρη του δεν γύρισαν στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο που τους περίμενε η Αγγελική Λοϊδίζη. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη τους χάθηκαν, ενώ δεν υπήρξε κάποια άλλη μαρτυρία ανθρώπου που να τους είδε ή να ήρθε σε επάφη μαζί τους. Την Κυριακή αλλά και χθες πάνω από την Ηλεία πέταξε ελικόπτερο προκειμένου να ελέγχει σημεία τα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις ή τυχόν να διέφυγαν από τον προσοχή τους. Και οι έρευνες από αέρος δεν έφεραν πάλι κανένα αποτέλεσμα. Το γκρι αυτοκίνητο μάρκας Huyndai στο οποίο επέβαιναν ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης και η κόρη του δεν εντοπίστηκε πουθένα. Ταυτόχρονα άνδρες της τροχαίας επισκέφτηκαν και πάλι αρκετές φορές το σπίτι της οικογένειας στο Ιλιον σε μια απέλπιδα προσπάθεια τους, οι αγνοούμενοι να εμφανίστηκαν εκεί. Οι γείτονες για άλλη μια φορά απάντησαν στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρξε κινητικότητα στο σπίτι της οικογένειας Λοϊζίδη.

Αγωνία για τον εάν βρίσκονται εν ζωή
Οι αστυνομικοί που φαίνεται προς το παρόν να εξαιρούν από τις έρευνες τους, το σενάριο της εθελούσιας εξαφάνισης των δύο ατόμων καθώς όσες κάταθέσεις πήραν δεν τους οδήγησαν προς αυτή την συγκεκριμένη κατεύθυνση, αγωνίουν πλέουν και για τη ζωή των δύο αγνοούμενων. Μάλιστα όπως αναφέρουν στο protothema.gr, όσο περνούν οι ώρες και οι δύο αγνοούμενοι δεν δίνουν κάποιο σημάδι, αυξάνονται οι τις πιθανότητες να μην είναι ζωντανοί.

Η Αγγελική Λοιζίδη μετά την εξαφάνιση του συζύγου και της κόρης της, μπορεί να έφυγε από το ενοικιάζομενο δωμάτιο που παραθέριζε με τον άνδρα και την κόρη της, ωστόσο παραμένει ακόμα και σήμερα στην περιοχή. Βρίσκεται στο σπίτι του αδερφού της στην Ηλεία και περιμένει αγωνιωδώς κάποια ευχάριστα νέα από τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στις έρευνες.

Close