Στο νοσοκομείο παιδάκι από ακατάλληλη τραμπάλα πάρκου – Από καυτό σκουριασμένο μέταλλο (Photo)

«Παιχνίδια θανάτου» σε παιδότοπους που βρίσκονται σε δημόσια πάρκα και λειτουργούν χωρίς να τηρούν βασικούς κανόνες ασφαλείας, αφού διατηρούν κατασκευές φτιαγμένα από σκουριασμένο μέταλλο στις εγκαταστάσεις τους. Ένα παιδάκι 15 μηνών υπέστη σοβαρά εγκαύματα την περασμένη Κυριακή παίζοντας στο πάρκο Ακαδημίας στην Κύπρο, ενώ λόγω της μόλυνσης στον οργανισμό του κρίθηκε αναγκαία η χορήγηση αντιβίωσης.
Απίστευτη ταλαιπωρία, αλλά και ένα μόνιμο σημάδι που θα φέρει στο σώμα του το παιδί τους, είναι το αποτέλεσμα της επίσκεψης οικογένειας στο Πάρκο Ακαδημίας που βρίσκεται υπό τη διαχείριση του Τμήματος Δασών, την περασμένη Κυριακή 4/6/2017.
Το βρέφος ήρθε σε επαφή με καυτό σκουριασμένο μέταλλο από το οποίο ήταν κατασκευασμένη παιδική τραμπάλα. Προφανώς λόγω συσσωρευμένης θερμότητας στο παιδικό παιχνίδι, συνεπεία των υψηλών θερμοκρασιών, το βρέφος υπέστη εγκαύματα Α’ και Β’ βαθμού σύμφωνα με την διάγνωση των ιατρών του Μακάρειου Νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε για περίθαλψη.

Μιλώντας το πρωί στον ACTIVE 107,4 και 102,5, η γιαγιά του 15μηνου βρέφους, έκανε λόγο για εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων υποδεικνύοντας ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά εναντίον του Τμήματος Δασών, ενώ θα προχωρήσει στην αποστολή επιστολής στην Επίτροπο για την Προστασία Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Όπως ανέφερε, πέραν από την θεραπεία για τα εγκαύματα στο σώμα, οι γιατροί χορηγούν αντιβίωση στο βρέφος αφού δημιουργήθηκε μόλυνση στον οργανισμό του ενώ οι γονείς πηγαινοέρχονται στο Μακάρειο από την Κυριακή για αλλαγή των επιδέσμων.

Παραδέχθηκε αμέλεια και οικονομική δυσχέρεια το Τμ. Δασών

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Διευθυντή του Τμήματος Δασών Τάκη Τσιντίδη μας αναφέρθηκε ότι είναι ενήμερος για το περιστατικό, γι’ αυτό και δόθηκαν οδηγίες σε περιφερειακό λειτουργό να ακυρώσει το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι λόγω οικονομικής δυσχέρειας δεν μπορούν να αντικατασταθούν σε όλα τα πάρκα, παιχνίδια τα οποία κρίνονται ως ακατάλληλα.

Εντούτοις ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αγοράζονται παιχνίδια στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων που πληρούν όλες τους κανόνες ασφαλείας.

Παραδέχθηκε όμως ότι πολλές φορές το πρόβλημα έγκειται στην αμέλεια τοπικών προϊσταμένων του τμήματος του να ελέγξουν τα παιχνίδια, αφού επαφίεται στη δική τους κρίση ο έλεγχος.

Στο νοσοκομείο παιδάκι από ακατάλληλη τραμπάλα πάρκου – Από καυτό σκουριασμένο μέταλλο (Photo)

Στο νοσοκομείο παιδάκι από ακατάλληλη τραμπάλα πάρκου – Από καυτό σκουριασμένο μέταλλο (Photo)Στο νοσοκομείο παιδάκι από ακατάλληλη τραμπάλα πάρκου – Από καυτό σκουριασμένο μέταλλο (Photo)Στο νοσοκομείο παιδάκι από ακατάλληλη τραμπάλα πάρκου – Από καυτό σκουριασμένο μέταλλο (Photo)Πηγή: philenews

Close