Συγκλονίζει η εισαγγελέας της Ελένης Τοπαλούδη: «Η Ελένη θα είναι κομμάτι της ζωής μου»

Σήμερα αγόρευσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η εισαγγελέας της υπόθεσης της Ελένης Τοπαλούδη, Αριστοτελία Δόγκα.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση δολοφονίας της 19χρονης κοπέλας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη σημασία που έχει η υπόθεση για την ίδια προσωπικά. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ήξερε πως θα αναλάβει την υπόθεση από την στιγμή που άκουσε για τη δολοφονία, ενώ ομολόγησε πως δέθηκε με την συγκεκριμένη κοπέλα σε προσωπικό επίπεδο.

Αρχίζοντας την αγόρευσή της στο δικαστήριο η εισαγγελέας ανέφερε: «Αυτή την υπόθεση της Ελένης -Ελένη θα την λέω εγώ- την παρακολουθούσα από τη στιγμή που έγινε. Αυτή η υπόθεση με συγκλόνισε, την παρακολουθούσα από την αρχή εκτενώς. (…) , Για κάποιο λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή.  Δεν πέρασε στιγμή,  που να μην με καταδιώκει με την καλή έννοια αυτή η υπόθεση».

Η εισαγγελέας εστίασε ιδιαίτερα στην ανάγκη να ειπωθεί η αλήθεια στη δίκη. Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη να μην ανησυχείτε, «εγώ ζω με αυτή την κοπέλα»… Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο, έλεγα «αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου».

Άκουσα τη φωνή της μητέρας, που έλεγε «θέλω να μάθω τι έγινε». Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά… Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια. Άκουσα ότι δεν θα μάθουμε ποτέ την αλήθεια. Εξεπλάγην. Γιατί αυτό κάνουμε εμείς εδώ τόσο καιρό. Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί.

Από την αρχή δεν αφήνουμε τίποτα να πέσει κάτω. Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. (…) Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι».

Στο σημείο αυτό, η εισαγγελέας απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης που παρακολουθούσε την αγόρευσή της και της είπε: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη».

Συνεχίζοντας η εισαγγελέας κοιτώντας τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, είπε: «Αυτό που καλύτερα απηχεί την αλήθεια, που θέλετε να ακούσετε έιναι ότι το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -αν πιέζανε- ας χαλάσει ο κόσμος όλος, ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Close