Συναγερμός στην χώρα με τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πληθαίνουν οι θάνατοι

Σαρώνει ο  ιός του Δυτικού Νείλου την χώρα μας  με τα κρούσματα να αυξάνονται όλο και περισσότερο.  Από την αρχή της εφετινής περιόδου, έχουν διαγνωστεί συνολικά 235 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα.

Στα 235 τα συνολικά εγχώρια κρούσματα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει πλέον η εξάπλωση του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα, καθώς την τελευταία εβδομάδα είχαμε ακόμα τέσσερις θανάτους, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των ανθρώπινων απωλειών σε 19.

Δείτε επίσης : Πάτρα  Κόλαφος ο εισαγγελέας για την Πισπιρίγκου: Η εμμονή της για τον Δασκαλάκη σκότωσε την Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, όλοι οι ασθενείς ήταν άνω των 62 ετών και έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια ώρα οι μολύνσεις διαρκώς αυξάνονται και ο ιός σαρώνει στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία (σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων, Λάρισας, Καβάλας, Φθιώτιδας και Δράμας).

Συναγερμός στην χώρα με τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πληθαίνουν οι θάνατοι

Δείτε επίσης : Appodixi: Διαθέσιμη είναι πλέον η εφαρμογή Appodixi για τους πολίτες  Πώς λειτουργεί και ποια τα μπόνους για τους καταναλωτές

Ο συνολικός αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων έφτασε πλέον στα 235 σύμφωνα με το newsbreak.gr , ενώ οι 152 από τους ασθενείς παρουσίασαν εκδηλώσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι υπόλοιποι 83 ασθενείς είχαν ήπια νόσηση (π.χ. πυρετό), χωρίς νευρολογικές εκδηλώσεις. Ωστόσο, οι περισσότεροι και από αυτούς χρειάστηκε επίσης να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο.

Συναγερμός στην χώρα με τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πληθαίνουν οι θάνατοι

Να σημειωθεί ότι κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου εμφανίζονται πλέον σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες κάθε χρόνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close